Tranquil bij vuurwerk angst en stress | Puur voor dieren Tranquil bij vuurwerk angst en stress | Puur voor dieren
Tranquil bij vuurwerk angst en stress | Puur voor dieren Tranquil bij vuurwerk angst en stress | Puur voor dieren
PUUR - Tranquil 75 g
0 Review | Review toevoegen
PUUR - Tranquil Bij vuurwerk angst, verhuizing, reizen, onweer etc. Voor kat en hond Makkelijk in het voer toe te passen De natuurlijke rustgever Maakt niet suf

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 19,99
ā‚¬Ā 17,99
Prijs per stuk

Voorraad : 4

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

PUUR - Tranquil 

  • Bij vuurwerk angst, verhuizing, reizen, onweer etc.
  • Voor kat en hond
  • Makkelijk in het voer toe te passen
  • De natuurlijke rustgever
  • Maakt niet suf

Voor rust en ontspanning gedurende een langere periode. Bij vuurwerk angst, verhuizing, preventief bij veranderde situaties of tijdens training. Er staan bij dit product ook filmpjes. Bekijk deze eens voor vuurwerktraining en handige tips.

Een natuurlijk rustgevend middel kan je hond helpen om door bepaalde perioden heen te komen waardoor hij zijn omgeving beter aan kan. 

Angst, niet alleen bij vuurwerk, ook bij reizen, verhuizing en situaties waarin grote drukverschillen optreden zoals bij onweer en harde knallen vragen een groot incasseringsvermogen van een hond. De rustgevende werking van PUUR Tranquil ondersteunt en is handig om al eerder in te zetten tijdens de voorbereiding en training van de hond in het leren omgaan met onprettige situaties. Helemaal fijn is, dat dit supplement een natuurlijke rustgever is die je hond niet suf maakt. 

De unieke samenstelling van ondergenoemde kruiden, aminozuren, mineralen en vitamines liggen aan de basis van de rustgevende werking van PUUR Tranquil.

Wanneer geef je Tranquil en hoeveel?
Omdat PUUR Tranquil helpt om het koppie van je hond helder te houden zonder te heftig te reageren op prikkels, kun je het al goed inzetten als je start met het laten wennen van je hond aan harde geluiden. Omdat het ook de concentratie bevordert zal je hond beter opletten en begrijpen wat je bedoelt. Zo wordt de training een positieve ervaring voor zowel de hond als voor het baasje.

De genoemde dosering op het etiket is slechts een indicatie, en is aan te passen aan de soort hond en zijn conditie, lichaamsgewicht en natuurlijk de situatie. Het advies is om bij elke dosering minimaal twee dagen aan te kijken wat het doet voor de hond. Als het dier rustiger wordt dan is het waarschijnlijk de juiste dosering. Merk je na drie dagen nog geen verandering dan kun je de dosering gerust wat ophogen. Wordt je dier echter slaperig of krijgt het diarree, dan zit je met de dosering te hoog. Kijk dus goed naar je hond en zijn reactie.

Adviezen voor gebruik:    

Ieder jaar blijkt dat veel bazen zich pas bij het afsteken van het eerste rotje weer herinneren dat hun
dier bang is voor vuurwerk. Paniek! Diepgewortelde vuurwerkangst is met geen pilletje of poeder weg te nemen, die illusie moet ook niet worden gekoesterd.

Wél hebben ze bij NML health een natuurlijk stappenplan bij vuurwerkangst ontwikkeld waarmee dieren, wanneer er tijdig mee wordt begonnen, ondersteund kunnen worden bij hun angst of bij de training om over deze angst heen te komen zonder een dier te versuffen. Deze middelen kunnen worden ingezet in meerdere stappen, ze versterken elkaars werking. Voor het beste resultaat is het aan te raden om nog VOOR de eerste knallen klinken te beginnen! Start met PUUR Tranquil of Phytonics Strezz begin december. Combineer met PUUR Nervo vanaf half december. Eventueel kan tijdens de knaldagen zelf nog Bach rescue remedy worden gegeven. 

Dosering:

1 tot 2 x daags:
Hond > 25 kg 3 maatscheppen
Hond 10-25 kg 2 maatscheppen
Hond < 10 kg
Kat 1 maatschep

1 maatschepje bevat ongeveer 1 gram.
 

Toediening:

PUUR Tranquil kan door het voer gegeven worden. Omdat dit poeder kruiden bevat wordt aanbevolen te starten met een geringe hoeveelheid om het dier te laten wennen aan de smaak. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt, je kunt er eventueel ook wat yoghurt door mengen.

Duur van de behandeling:

Bij een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Dit product kan eventueel blijvend gegeven worden. Het is raadzaam om dan na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is.

Ieder dier reageert verschillend op de genoemde dosering, en de dosering luistert vrij nauwkeurig. Kijk goed naar het gedrag van het dier. Bij onvoldoende resultaat de dosering langzaam verhogen. Wanneer het gewenste gedrag bereikt is kan gezocht worden naar een onderhoudsdosering, langzaam afbouwen tot ongeveer de helft van de aangegeven dagdosering.

Interactie en contra-indicatie:

Tijdens dracht en lactatie altijd met de behandelend dierenarts overleggen.
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Ingrediënten:

Dong Quai (Angelica sinensis), Hop (Humulus lupulus), Japanse notenboom (Ginkgo biloba), Meidoorn (Crataegus oxyacantha), Sint-janskruid (Hypericum perforatum), L-Tryptofaan, Vitamine B3 (Niacine), Magnesium citraat, Vitamine B6 (Pyridoxine HCl), Zink-L-Methionine

Inhoud: 75 gram

Kijk hier voor meer informatie over PUUR en zie ook een overzicht van al hun producten in onze webshop Bio Amable.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.