Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de ā‚¬ 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Gepubliceerd op: 02-10-2020
Deze blog is geschreven door: Cora Braas

Chemische ingrediënten in parfum.......

 

Geur is een beleving

Het kan zo zijn dat een geur je terugbrengt naar een situatie, zo herkende ik in een bus met toeristen in Ecuador een geur die ik zo’n twintig jaar geleden droeg! Het brengt je weer even in de stemming van toen……. Daarom staan sommige geuren ook weer tegen, omdat het ook minder leuke herinneringen naar boven kan laten komen. Bewust of onbewust. Kortom geur is een beleving!

Wat voor stoffen zitten in Parfum?

Parfum is een mix van verschillende geurstoffen die zijn opgelost in alcohol. Diverse ingrediënten die als natuurlijk ingrediënt in een parfum aanwezig kunnen zijn: bloemen, planten, houtsoorten, vruchten, schorsen en mossen of extracten van wortels, takken, blad, kruid en specerijen of harsen en balsems.

Vroeger was een parfum echt een mannending, later was het ook beschikbaar voor vrouwen. Het gebruik was in de eerste instantie om ongewassen lichamen en kleding te maskeren. De natuurlijke ingrediënten als jasmijn, roos, hout, gras kruiden, en citrus worden al eeuwen lang gebruikt voor parfums. In de 19e eeuw werden daar ook synthetische geurstoffen toegevoegd die meer mogelijkheden bieden. Je zou denken dat een synthetisch ingrediënt goedkoper is, maar ook deze kunnen zeer kostbaar zijn. De reguliere parfums zijn vaak een mix natuurlijk en synthetisch.

Resume:

  1. Natuurlijke ingrediënten zijn geuren uit de natuur. Dierlijk of plantaardig.

  2. Synthetische ingrediënten zijn geuren die in een laboratorium zijn ontwikkelt.

Over het ruiken zelf:

Je reukorgaan is er ten eerste voor om je te waarschuwen voor dreigend gevaar, en we reageren ook snel na het ruiken van een geur. Het niet kunnen verdragen van geuren bij zwangerschap of als je niet lekker bent is ook niet voor niets. Reacties kunnen zich uiten in misselijk worden, hoofdpijn, migraine, luchtweg problemen, slijmvlies irritaties etc.

Geuren zijn moleculen die overal vandaan komen, kleding, vuilnis, wasmiddel, doucheproducten en schoonmaakspullen. Geur hoeft niet persee lekker te zijn ;-).

We krijgen dagelijks best wel een chemische cocktail tot ons met alles wat geparfumeerd is. Geparfumeerd staat er op het product, maar er staat nooit op welke hoeveelheid en de samenstelling is ook vaak geheim. Hier worden we dagelijks aan blootgesteld door zeep, douchegel, shampoo, bodylotion, luchtverfrissers, geurkaarsen, wasmiddel, schoonmaakmiddelen etc. Maar zijn al die geparfumeerde producten wel gezond?!

Als je dagelijks wordt blootgesteld aan geparfumeerde producten, en vooral in niet geventileerde ruimtes, kan dit op lange termijn zeker problemen opleveren voor de gezondheid. Je hormoonhuishouding kan erdoor verstoord worden, en allergische reacties worden geactiveerd. Parabenen, oplosmiddelen, ftalaten, weekmakers, benzeen etc. hopen zich op in het menselijk lichaam en kunnen mogelijk kankerverwekkend zijn.

Afijn, je kunt deze stoffen maar beter vermijden! Ook al kun je er goed tegen en heb je er nooit last van. Juist de opstapeling dagelijks kan ineens funest worden. Parfum zit bijvoorbeeld ook in cosmetica, gezichts- en lichaamsverzorging. Door 100% natuurlijke producten te kopen ben je er zeker van dat het parfum ook natuurlijk is en dus geparfumeerd op basis van etherische oliën.

De ingrediënten moeten altijd vermeld staan op het etiket van het product, maar als er geparfumeerd op staat of fragrance, dan kan dit een samenstelling zijn van ongeregistreerde chemische stoffen. Let daar dus op! Een parfumsamenstelling is altijd geheim.

Chemische stoffen die in parfums voorkomen:

  • Oxybenzone, hormoonverstorende stof die ook huidirritaties kan veroorzaken. Het middel zorgt ervoor dat er geen oxidatie ontstaat en houdt de kleur van de geur goed omdat het een chemische zonlicht blokker is.

  • DEP (Diethyl Phthalate) een hormoonverstorende stof, heeft ook invloed op sperma. Het middel zorgt ervoor dat je de geur lang op de huid ruikt.

  • HHCB – AHTN (Synthetische muskusverbinding) beïnvloed het hele ecosysteem. Bij dieren wordt het in het vetweefsel opgeslagen en kan het niet worden afgebroken. Ondanks dat het een synthetisch product is wordt het als lichaamseigen hormoon herkent, dit is wetenschappelijk aangetoont. Het middel wordt toegevoegd in parfums maar ook in schoonmaakmiddelen.

  • UFP (Formaldehyde en fijne deeltjes) komen via de longen in de bloedcirculatie en beïnvloeden organen. Ook de slijmvliezen kunnen worden geïrriteerd.


Hier staat hierboven wel even wat om over na te denken, en die stoffen toch zoveel mogelijk te minimaliseren. Maak bewuste keuzes in welke parfum, dagcreme, douchegel, wasmiddel, zeep etc. je gaat gebruiken. Want uiteindelijk ben je jezelf aan het vergiftigen! Uiteindelijk ga je de natuurlijke geuren door etherische oliën steeds meer waarderen en zijn de chemische geuren echt niet lekker meer. We zijn immers van oorsprong toch oermensen uit de natuur.
Bij Bio Amable verkopen we 100% natuurlijke en veilige parfums in diverse merken met verschillende geurbelevingen.

Merken die we verkopen zijn:

 

Verder zijn alle producten die we verkopen 100% natuurlijk geparfumeerd door etherische oliën. Dus bevatten zeker geen DEP, UFP, HHCB, AHTN en Oxybenzone.
Ook zijn er allergiën voor sodium metabisulfiet, dit zit ook niet in onze parfums.Weergave:

Wil je meer informatie over onze producten en deze ook zien, ruiken en voelen ben je welkom op afspraak 06-20870011 / info@bio-amable.nl in onze showroom op de Handelskade 7 in Obdam. Obdam ligt tussen Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard en de showroom is 10 minuten wandelen van het treinstation.