Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
Let op! Bestellingen die donderdag t/m maandag geplaatst zijn, worden dinsdag 2 april verzonden!
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Bijenwasdoeken in alle maten te verkrijgen! Voedsel inpakken of afdekken zonder plastic folie. Duurzaam en je voedsel blijft veel langer goed. Win win!! Hier te verkrijgen.

Heleen Quantrill van Eet goed, voel je goed heeft weer een superhandige lijst samengesteld voor het roosteren van groente! Klik hier voor de originele lijst.

Geroosterde groenten geven extra smaak en een bijzondere textuur aan groenten. Zeker het uitproberen waard dus, als je eens iets anders op tafel wil zetten. 
 
Maar het kan lastig zijn om te bepalen hoe lang een bepaalde groente in de oven moet. En hoe heet. Daarom een lijstje met veelvoorkomende groenten en hun tijd in de oven samengesteld. Ook heb ik achter elke groente aangegeven welke combinatie met andere groenten goed werkt qua smaak en oventijd. Op die manier maak je heel eenvoudig heerlijke ovengerechten die je geen hoofdbrekens opleveren.
 
Om te roosteren houd ik een oventemperatuur van 220 graden aan in een elektrische oven. Als je een heteluchtoven hebt, pas de temperatuur hier dan op aan. In dit geval kan de heteluchtoven op ongeveer 190 graden.
 
Verder is het zo dat de voorbereiding van de groenten ook van invloed kan zijn op het eindresultaat. Daarom ben ik uitgegaan van het op smaak brengen van de groenten met zeezout en peper en olijfolie. Dit kun je naar eigen smaak en inzicht aanbrengen. 
 
10 - 15 minutenFoodhuggers bestel ze hier!
  • Asperge, heel 
  • Broccoli, in stukken van 2cm gesneden 
  • Cherrytomaatjes, gehalveerd 
  • Courgette, in vieren en reepjes van 3 cm lang gesneden
  • Knoflook, in dunne plakjes gesneden 
  • Maiskolf, heel en vezels verwijderd
  • Paprika, in dunne reepjes gesneden
  • Prei, in reepjes gesneden
 
15 - 20 minuten
  • Champignons, gehalveerd
  • Cherrytomaatjes, heel
  • Courgette, in de lengte in vieren gesneden en dan gehalveerd 
  • Knoflook, in plakjes gesneden 
  • Oesterzwammen, gehalveerd
  • Pastinaken, in dunne reepjes gesneden
  • Portabello, in repen van 1 cm dikte gesneden 
  • Sjalot, heel of gehalveerd
  • Sperzieboontjes 
  • Spruitjes, gehalveerd
  • Wortels, geschild en in 'stokjes' van 1cm doorsnee gesneden 
 
20 - 30 minuten
  • Aubergine, in plakken van ongeveer 1,5 cm dik
  • Bloemkool, in roosjes van ongeveer 2 - 3 cm groot gesneden
  • Gewone ui, in 10 - 12 parten gesneden of plakken van 1 cm dik
  • Kleine worteltjes, heel 
  • Knoflook, heel
  • Koolrabi, geschild en in plakken van 1,5 cm dik gesneden
  • Paprika, in grove stukken gesneden
  • Pareluitjes, heel
  • Pomodori tomaten, heel
  • Rode ui, gehalveerd
  • Venkelknol, in 10 - 12 parten gesneden (hart verwijderen)
  • Witlof, in de lengte gehalveerd
 
30 - 40 minuten
  • Koolrabi, in plakken van 2 - 3 cm dik gesneden
  • Pastinaken, in stukken van 2 - 3 cm dik gesneden
  • Flespompoen, geschild en zaden verwijderd, in stukken van 2 -3 cm gesneden
  • Knolselderij, in stukken van 2 - 3 cm dik gesneden
  • Pofaardappels, schoon geschrobd
  • Vastkokende aardappels, schoon geschrobd en gehalveerd
  • Wortels, in stukken van 2 - 3 cm gesneden
50 - 60 minuten
  • Kleine bietjes, schoon geschrobd
  • Pompoen, gehalveerd, zaden verwijderd
 
Groenten combineren kan heel goed en is erg lekker. Maar omdat dus niet alle roostertijden even lang zijn, moet je hier in je timing wel rekening mee houden. Begin altijd met de groente die het langst in de oven moet en houd de tijd in de gaten wanneer de volgende er bij kan. Zeg dat je groenten wilt roosteren voor een tomatensaus dan begin je met de pomodori op 30 minuten. Na 10 minuten doe je de in plakjes gesneden knoflook erbij en na 5 minuten de in dunne plakjes gesneden paprika. 
 
Verse kruiden zijn ook erg lekker om mee te laten roosteren. Kies bijvoorbeeld voor houtachtige kruiden als rozemarijn en tijm bij knolgewassen en kruiden als gedroogde oregano en basilicum voor meer Italiaanse gerechten. 
(Bron: Eet goed, voel je goed - Heleen Quantrill)

 


Weergave:
 

Wil je meer informatie over onze producten en deze ook zien, ruiken en voelen ben je welkom op afspraak 06-20870011 / info@bio-amable.nl in onze showroom op de Handelskade 7 in Obdam. Obdam ligt in Noord Holland tussen Alkmaar, Hoorn en Heerhugowaard en de showroom is 10 minuten wandelen van het treinstation.