Top

Mooie sterke nagels

Helemaal van mezelf en een beetje van Santé

 

Gepubliceerd op: 01-09-2017
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

In ons hotel in Gambia, waar ik in juni verbleef, zat ook een holistic healing centre waar je voor een schijntje heerlijke massages kon boeken. Toen ik op de tafel lag tijdens een aromatherapie-massage pakte de masseuse mijn hand vast. ‘Are these your natural nails?’ vroeg ze ongelovig. Ja, helemaal van mezelf. ‘Wow, die hoef je niet langer te laten maken’, zei ze.
Altijd leuk, complimentjes, zeker als ze van een beauty-pro komen. Nagellak remover zonder schadelijke ingrediënten als aceton
In Nederland krijg ik er ook wel eens opmerkingen over. Mensen willen weten of ik er nog wel mee kan typen (ja hoor, het voelt voor mij juist raar om te typen zónder lange nagels) of hoe ik ze zo lang krijg.
Nou, dat geheim wil ik hier best met jullie delen. Stap 1 is het stoppen met eten van suiker en wit meel. Toen ik dat nog at braken mijn nagels veel sneller af of scheurden ze in. Dat komt nu nog maar zelden voor (mijn huid is trouwens ook veel minder droog).
Stap 2 is lekker tropisch weer. In Gambia leek het wel alsof mijn nagels elke dag een millimeter groeiden, dan gaat het lekker hard. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon geduldig zijn....
Stap 3 is het verzorgen. Ik wrijf mijn nagels en nagelriemen regelmatig in met arganolie of laat ze weken in een kommetje met warm water, citroensap en olie. Als ze helemaal droog zijn doet ik er een laagje nagelverharder op. 
Die verharder, of eventuele kleurtjes, haal ik er weer vanaf met remover van Santé. Deze is vrij van aceton en is de eerste remover die ik ooit heb gebruikt die écht niet stinkt. Hij bevat castorolie en sinaasappelolie (naar dat laatste ruikt ie ook een beetje) en droogt je nagels niet uit. Daarnaast werkt ie ook nog eens heel goed. De verpakking is ook heel handig. Het is hetzelfde systeem als dat ze in salons gebruiken: je houdt een watje op de bovenkant en ‘pompt’ het naar beneden. Geen geknoei en er zit altijd genoeg op.
Stap 4 is vrij simpel: ik heb altijd een kartonnen vijltje bij me. Zelfs in mijn yogatas zit er ééntje, want je weet nooit wanneer je een haakje ontdekt. En dan hup, even netjes wegvijlen voordat je ergens aan blijft haken en je nagel inscheurt.
Tot slot moet ik toegeven dat ik ook gewoon een beetje mazzel heb. De één heeft brede, dikke nagels en de ander heeft smalle vingers met dunne nagels die mooi in een boogje groeien. En dat laatste heb ik. En daar ben ik, als ik heel eerlijk ben, ook best blij mee.