0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Wonderolie

Biologische Arganolie een ware wonderolie


Gepubliceerd op: 14-05-2016
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Twee jaar geleden moest ik een kleine ingreep ondergaan aan mijn grote teen: mijn nagel moest eraf. Eerst was het pijnlijk en daarna was het lelijk. Ik heb lange tijd met een gaasje over mijn teen rondgelopen, zelfs tijdens de yogales had ik steeds dat witte doekje om mijn teen, zo lelijk vond ik het eruit zien.
De ontwikkeling van een nieuwe teennagel duurt net zo lang als de groei van een kind voordat het geboren wordt. En toen ie er eenmaal was, zag ie er nog steeds lelijk uit (de teennagel hè?). De littekens waren duidelijk zichtbaar en het nagelbed was opgezet.
Biologische Arganolie

Gelukkig had ik net een artikel gelezen over arganolie en dat dat een goed middel is om littekens te verminderen.

Dus vroeg ik Cora van Bio Amable of ze dat ook in haar webwinkel had (jazeker!) en welke ze zou adviseren. Uit de selectie die ze me stuurde koos ik voor de biologische Arganolie met granaatappelpitolie van Tasty Skincare (€ 14,95 voor 30 ml). ‘Hij ruikt niet heel lekker’, waarschuwde Cora, maar dat maakte me niet uit want het was toch voor op mijn teen.
De geur is inderdaad niet zoet, maar eerder wat wijnproevers ‘mest’ zouden noemen. Ik vind het niet stinken. Trouw masseerde ik elke avond mijn teen in met de olie. Hij (de olie, hè) is heel dik van consistentie. Na een week begon ik al verschil te merken: de littekens vervaagden en ook het nagelbed was minder opgezet.
Inmiddels heb ik de olie niet meer nodig voor mijn teen: ik durf mijn voeten weer in open schoentjes te steken en yoga doe ik gewoon op blote voeten maar mijn flesje is nog halfvol (30 ml klinkt niet veel, maar is dus soms meer dan genoeg).

Maar geen nood, je kunt de olie ook gebruiken als:
  • Haarolie (in droge haarpunten masseren, nacht in laten weken en de volgende dag je haar wassen)
  • Nagelolie (in je nagels masseren)
  • Massage-olie (die hoef ik niet uit te leggen, toch?)
  • Wimperolie (pomp een beetje olie op een wattenstaafje en haal het langs je wimpers. Ook handig om ‘gemorste’ oogschaduw mee van je wimpers te halen)
  • Als make-up remover (pomp wat olie op een watje en haal de make-up ermee van je ogen).
Maar mijn favoriete toepassing is als serum. Als ik in bad zit, maak ik mijn gezicht schoon en daarna doe ik het hydrating facemask van PHB Ethical Beauty op. Na een kwartiertje spoel ik dat af en breng de Argan olie aan op mijn gezicht. Door het warme badwater zijn mijn poriën open en wordt de olie goed opgenomen in mijn huid. Eenmaal uit bad spray ik tonic op een watje en maak ik mijn gezicht schoon. Daarna doe ik mijn crème op en kan ik er weer even tegen.

Weet je zelf nog meer toepassingen voor deze fijne biologische arganolie, laat het ons dan weten!
Tasty Skincare Arganolie

Kim Bergshoeff heeft haar eigen tekstbureau, Kim in de pen en is columnist voor Crohniek en Dierenpraktijken, auteur van onder meer ‘Onbeperkt Mindful’ en ‘De canon van Haarlem’ en blogger voor EcoGoodies en Bio Amable. Kim woont met echtgenoot en hond in Haarlem.