filter_list

Filter

0
Onbeperkt

(Recept voor 4 personen)

Ingrediënten voor de soep:

  • 500 gram zoete aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram verse knoflook
  • boter
  • 4-6 takjes tijm
  • 1 liter kippenbouillon
  • zout, peper en palmsuiker

Ingrediënten voor de garnering:

  • 1 rode chilipeper
  • beetje gemalen koriander
  • 8 garnalen
  • beetje olijfolie
  • verse koriander

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes.
Uien, gember en knoflook pellen en fijn snijden en in de boter fruiten.
Zoete aardappel blokjes en de tijm toevoegen en regelmatig roeren.
Voeg nu de kippenbouillon toe en laat het een kwartier zachtjes koken.
Verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met wat zout, peper en een klein beetje palmsuiker indien nodig.

Hak de knoflook en chili fijn en meng met de koriander.
Spoel de garnalen af, dep ze droog, en wrijf ze in met de knoflook, chili en koriander marinade.
Laat dit een half uur intrekken.
Bak dan de garnalen even (2-4 minuten) in de hete olijfolie, en prik met een satéprikker twee garnalen per stokje.

Garneer de soep in een kom, en leg het stokje met de garnalen er bovenop. Beetje verse koriander erover......


Weergave: