0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Recepten /

Cubaanse kip

Dit recept komt van De Slowcookers - Facebook! Wordt lid en ga gauw kijken voor meer recepten!

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten
  • 3 el bruine rum
  • 1 blikje ananas op eigen sap, het liefste vers (227 gr)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 tl oregano
  • 3 el blanke rozijnen
  • 1 blikje tomatenblokjes van 400 gr
  • 1 rode spaanse peper, in reepjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Rasp de schil van de citroen
  2. Kippenbouten bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap
  3. Kip ongeveer 30 min. in de koelkast zetten, dan kan het intrekken
  4. Olie verhitten in een koekenpan en kippenbouten even om en om bruin bakken en daarna in de slow cooker leggen
  5. In het bakvet van de kip de ui en knoflook heel even glazig fruiten
  6. Dit mengsel op de kip scheppen en tomatenblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano toevoegen
  7. Bouillonblokje erboven verkruimelen en ca 1-2 dl water toevoegen (zodat kip net onder staat in je slow cooker)
  8. Zet de slow cooker op hoog en laat 3 uur staan, voeg na 2,5 uur de ananas met sap en rum toe


Weergave:
 

Let Op!!! Door Corona helaas weer vertraging:Neem elk pakje aan, opdat eenieder uw pakje aanneemt - NRC

Wij brengen de pakketten dagelijks zo spoedig mogelijk naar het postkantoor, maar PostNL heeft de laatste tijd helaas meer vertraging door Corona. Ook wij moeten langer wachten totdat we de goederen binnen krijgen. Excuses voor het ongemak!