Hier weer een fijn recept van Heleen Quantrill van Eet goed, voel je goed. Echt toprecepten, klik hier voor het originele recept.
6 flinke porties (Heerlijk bij gegrilde biefstuk)
Ingrediënten:
- 2 winterpenen, schoongemaakt
- 1/2 knolselderij
- 400 gram rode en witte kool in totaal
- 1/2 rode ui
- 1 handvol verse kruiden zoals venkel, peterselie, bieslook en/ of munt, grof gesneden
- Sap van 1/2 citroen
- Olijfolie
- 2 el grove mosterd
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snipper alle groenten in ongeveer gelijke grootte. Als je een mandoline of multi-rasp hebt, maakt dit het nog makkelijker. Of je gebruikt een keukenmachine.
- Meng in een ruime kom de olijfolie, citroensap en zout en peper door elkaar.
- Voeg de kruiden en mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg nu de groenten toe en roer goed om.
- Deze coleslaw wordt nog lekkerder als je hem een paar uur laat staan in de koelkast!
(Bron: Eet goed, voel je goed)