Ingrediënten:
-
1 pond vlees (kalfs- of lamsvlees)
-
1 grote ui
-
1 grote rode paprika
-
2 tenen knoflook
-
1 vleestomaat
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
½ bosje verse koriander
-
1 kopje olijfolie
-
1 afgestreken eetlepel komijn
-
1 zakje saffraan
-
Zwarte peper
-
Paprikapoeder
-
Zout
-
Zakje gedroogde pruimen
-
1 potje doperwten/wortelen
-
1 kopje water
Bereidingswijze:
-
Snijd het vlees in stukjes
-
Pel de ui en snij deze in plakjes
-
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes
-
Hak de knoflook fijn
-
Snij de vleestomaat in stukjes
-
Was en snij de koriander
-
Wel de gedroogde pruimen in water, kook ze even op en zet weg
-
Laat de doperwten/wortelen uitlekken
-
Bak het vlees in de olie bruin, doe de ui en knoflook erbij en laat even meebakken, dan de
-
paprika, weer even bakken en dan de tomatenstukjes, tomatenpuree, ¼ koriander (de rest bewaren als het klaar is), komijn,
-
saffraan, zwarte peper, paprikapoeder, zout en het water.
-
Laten stoven, als het vlees gaar is de doperwten/wortelen erbij en het restant van de koriander
-
2 min. doorkoken en de stoofpot is klaar
Serveer dit gerecht met couscous, de pruimen eet men erbij (is echt een aanrader). Ook lekker om er sla bij te serveren.