Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Dit is een superrecept van Heleen Quantrill van Eet goed, voel je goed. Ze heeft het Beter dan … Cake genoemd! Let op! Deze cake is zeer bewerkelijk om te maken, maar superlekker! Klik hier voor het originele recept.
 

Goed voor 8 porties

Bodem
100 gram pecannoten of amandelen
¼ tl zout
70 gram dadels, ontpit en in heet water geweekt
4 el kokosolie

Laag 2
120 gram ongebrande cashewnoten, minstens 20 minuten geweekt
80 gram kokosolie
2 tl appelcider azijn
Snufje zout

Laag 3
1 Recept Paleo Custard

Laag 4
1 Recept Paleo Chocolademousse

Laag 5
200 ml kokosroom (Dit is het dikke gedeelte in een blikje of pak kokosmelk als het een nacht in de koelkast heeft gestaan.)
Zoet naar behoefte
1 tl vanille extact

Laag 6
Cacao
100 gram hele pure (80%+ cacao) chocolade

Voorbereiding
  • Zet de nacht ervoor de kokosmelk in de koelkast zodat het dikke gedeelte boven komt drijven.
  • Zet de cashewnoten in een beetje water om te weken. Hoe langer ze weken, des te zachter ze worden en hoe beter ze fijn te malen zijn. Dit zou je dus ook de avond ervoor kunnen doen.
  • Maak de Paleo Custard en zet apart.
  • Maak de Paleo Chocolade Pudding en zet apart.
  • Neem nu een glazen ovenschaal of ruime kom.
Bodem
  • Neem een keukenmachine met messen en maal de noten fijn.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en maal tot er een samenhangende massa ontstaat.
  • Druk deze massa plat in de ovenschaal en zet in de koelkast.
Laag 2
  • Neem diezelfde keukenmachine en maal de cashewnoten tot er een soort roomkaas ontstaat.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en maal goed door.
  • Verdeel dit mengsel over de bodem en zet terug in de koelkast.
Laag 3, 4 en 5
  • Als de eerste twee lagen opgesteven zijn kun je de vanille en chocolade laag na elkaar toevoegen.
  • Klop de kokosroom op met het eventuele zoet en vanille.
  • Verdeel dit over de pudding.
  • Zet de pudding weer terug in de koelkast en laat 2 uur opstijven.
Laag 6
  • Strooi wat cacao over de bovenkant.
  • Rasp de chocolade over de pudding.
  • Serveer.
Een flink aantal opmerkingen van Heleen:
Allereerst is deze pudding helemaal lactosevrij. Dit betekent dat er nogal wat stappen gedaan moeten worden zoals het weken van de cashew noten en het opstijven van de kokosmelk. Geloof me, dit is het meer dan waard, want de smaken zijn fantastisch en werken heel goed samen. Als de lactose voor jou geen probleem is, kun je het volgende vervangen:
  • Laag 2: 200 gram roomkaas, beetje room en zoet samen opkloppen.
  • Laag 3 en 4: Reguliere custard maken en voor laag 4 3 el cacao toevoegen.
  • Laag 5: 200 ml slagroom opkloppen. 
Als je een notenallergie hebt, vervang de noten in laag 1 dan door havervlokken en wat geraspte kokos.

Deze pudding is ook erg lekker als ijstaart. Maak de pudding helemaal af, doe een stukje plastic folie over het geheel en zet het in de vriezer. Tip: Snijd de pudding eerst in porties of bekleed de kom ook met plastic folie zodat de pudding er makkelijk uit komt.

Al met al ben je hier wel een uur mee bezig. Het is dus erg bewerkelijk, maar door de stappen logisch door te lopen en het een en ander op voorhand klaar te maken, is het eigenlijke werk niet zo heel intensief. Je kan er vaak bij weglopen, wat je de kans geeft om wat op te ruimen of de volgende laag klaar te zetten. Dit is dus echt een weekend project, maar het resultaat is er dan ook naar!
(Bron: Eet goed, voel je goed - Heleen Quantrill)


Weergave: