Ook een topreceptje van Jacoline! Klik hier om naar het originele recept te gaan.
Ingrediënten:
Bodem:
- 125 gram noten (kan 1 soort zijn maar verschillende soorten zoals pecannoten, walnoot en amandelen zijn ook erg lekker)
- 50 gram kokosolie
- 2 medjool dadels
Vulling:
- 100 gram kokosolie
- 40 gram rauwe cacao
- 30 gram honing
Bereiding:
- Bekleed een vorm, bv een broodtrommel of ovenschaal met bakpapier
- Ontpit de dadels en hak ze samen met de noten fijn in een keukenmachine
- Smelt de kokosolie en voeg de noten toe
- Stort het notenmengsel in de vorm en druk met de achterkant van een lepel het geheel stevig aan
- Zet de bodem in de koelkast tot verder gebruik
- Smelt ondertussen de kokosolie en voeg daaraan de rauwe cacao en honing
- Goed roeren zodat het een egale massa wordt
- Schenk het chocolademengsel over de noten
- Laat de chocoladereep minimaal 2 uur in de koelkast opstijven
- Snijd het in kleine reepjes en bewaar de reepjes in de koelkast
(Bron: Gezond leven van Jacoline)