Menstruatiecup maat 2 | Divacup
DivaCup - Maat 2
1 Review | Review toevoegen
DivaCup nr. 2 Menstruatiecup Milieuvriendelijk Ideale vervanging bij allergie voor tampons Uit eindelijk voordeliger dan tampons etc. door lange levensduur De DivaCup is een alternatief voor tampons
ā‚¬Ā 32,00

Voorraad : 0

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

DivaCup - Menstruatie Cup Maat 2

  • Menstruatiecup
  • Milieuvriendelijk
  • Ideale vervanging bij allergie voor tampons
  • Uit eindelijk voordeliger dan tampons etc. door lange levensduur


De DivaCup is een alternatief voor tampons of maandverband. Het is een cupje van zacht silicone met een steeltje en het is zeer soepel en buigzaam materiaal. Met de DivaCup kun je alles gewoon blijven doen zoals sporten, zwemmen en reizen.

Er zijn twee maten:

DivaCup nr.1 is bestemd voor vrouwen tot 30 jaar en/of die nog geen zwangerschap hebben beleefd.
DivaCup nr.2 is bedoeld voor vrouwen ouder dan 30 en /of die zwanger zijn geweest.

De DivaCup draag je inwendig in je vagina en zo wordt het menstruatiebloed opgevangen. De DivaCup kan maximaal 30 ml bloed opvangen.

De DivaCup inbrengen:

Optie 1: Druk op de zijkanten van de beker bij elkaar en vouw deze dubbel opnieuw vormen van een strak "U" vorm dan.

Optie 2: Plaats een vinger op de bovenrand van de beker en druk het naar beneden in het midden van de binnenkant om een driehoek te vormen.
De DivaCup verwijderen:

De menstruatiecup verwijder je door voorzichtig aan het "staartje" te trekken terwijl je licht met je bekkenbodemspieren de cup naar beneden duwt. (licht persen) Als je de bodem van je cup kunt pakken stop je. Gebruik het steeltje nu niet meer.

Hou de bodem van de cup iets ingeknepen, zodat de cup een lichte c-vorm houdt. Dit verbreekt het vacuüm, en trek hem dan langzaam zigzaggend naar buiten. De cup komt er rechtopstaand en gewoonlijk zonder bloedverlies uit.

Nadat de DivaCup is verwijderd, leeg je de inhoud in het toilet, en was je de DivaCup goed met warm water en een milde ongeparfumeerde waterbasis (olievrije) zeep, en je kunt hem weer gebruiken of opbergen in het bijgeleverde hoesje.

Tip: Leg eventueel vantevoren een toiletpapiertje in het toilet, zodat het bloed makkelijker wegspoelt.

Wanneer legen:

De DivaCup moet minstens 2 maal daags (twee keer in een periode van 24 uur) worden geleegd en worden gewassen en kan 's nachts worden gedragen zonder zorg van het lekken. De meeste vrouwen legen alleen in de ochtend en opnieuw in de avond. Door ervaring leer je zelf wanneer je het beste kunt legen, het ligt er ook aan hoe zwaar je menstrueerd.

Er is veel informatie te vinden op het internet over de DivaCup: klik hier
om naar een informatieve site te gaan.

Sorteren op:

Review toevoegen
Bbk - 27-06-2016 01:33

Waarom weet ik pas nu het bestaan hiervan!!??? ik hoop dat er meer publiciteit komt in tijdschriften voor de vrouw...ik ben zo erg tevreden! !!