Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
Let op! Bestellingen die donderdag t/m maandag geplaatst zijn, worden dinsdag 2 april verzonden!
filter_list

Filter

0
Onbeperkt
Deze eenvoudige maar zeer smaakvolle soep kwam ik tegen bij Gezond Leven Van Jacoline. De soep heeft geen extreme bloemkoolsmaak en is gewoon lekker! Klik hier voor het originele recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Halve bloemkool in stukken, de stronkjes kunnen er gewoon bij
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • Klontje roomboter
  • Flinke snuf kerrie
  • Flinke snuf nootmuskaat
  • 1 lente ui

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en fruit deze in de roomboter.
  2. Strooi de kerrie en nootmuskaat over de ui en verwarm deze even heel kort mee. Niet bakken!
  3. Schenk de bouillon bij de ui en voeg de bloemkool stukjes toe.
  4. Kook de bloemkool gaar in max 10 minuten.
  5. Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een egale massa.
  6. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
  7. Garneer de soep vlak voor het serveren met fijn gehakte lente uitjes.

Tips:

  • Voeg een beetje kerrie toe zodat de soep iets meer pit heeft.
  • Ook erg lekker om er restjes vlees doorheen te scheppen zoals bijvoorbeeld kip of een stukje gehaktbal.
  • Als garnering gebruikt Jacoline wat gehakte lente uitjes, maar waterkers is ook erg lekker.
(Bron: Gezond Eten Van Jacoline)


Weergave: