0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Blik op deodorant

Blik op deodorant


Gepubliceerd op: 22-11-2017
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Dat het sociaal is om deodorant te gebruiken, dat weten de meeste mensen wel. Maar dat het verstandig is om een groot deel van de ‘reguliere’ merken links te laten liggen, dat weten helaas nog maar weinigen.

Aluminium in deodorant


Veel van de deodorants die je in supermarkten of drogisterijketens kunt kopen bevatten namelijk aluminium. Die deodorants met aluminium zijn We love the planet cream deodorantvaak eígenlijk antiperspirants, dat wil zeggen dat ze het zweet blokkeren. En dat wil je niet, want door te zweten voert je lichaam afvalstoffen af. De geur van zweet wil je natuurlijk wél markeren, maar dat kan ook heel goed met een deodorant op natuurlijke basis.
Bovendien wordt 60% van alles wat je op je huid smeert door je lichaam opgenomen. Van aluminium is bekend dat het een negatief effect kan hebben op het zenuwstelsel en de oestrogeen-receptoren kan verstoren. Daarnaast bevatten veel deodorants met aluminium ook parabenen. Van parabenen is bewezen dat ze in het lichaam het hormoon oestrogeen imiteren en daarmee ook de kans op borstkanker verhogen.

Let in de winkel goed op de woorden aluin of potassium alum, dat wil namelijk zeggen dat er aluminium in een deodorant zit: die kun je dus maar beter links laten liggen.
De deodorants van ‘We love the planet’, die sinds kort deel uitmaken van het assortiment van Bio Amable, kun je echter met een gerust hart opsmeren. Deze deodorant wordt in Nederland gemaakt en bevat alleen maar biologische ingrediënten (en natuurlijk géén aluminium). Elke deodorant heeft als basis een combinatie van onder andere bijenwas, kokosolie, maiszetmeelpoeder en zuiveringszout.
Deo cream voor de gevoelige huidDe crème is zo zacht dat hij ook vlak na het epileren prettig aanvoelt op de huid en het blikje neemt maar heel weinig plaats in in je tas, ook fijn! Extra handig: bij een blikje kun je gewoon zien wanneer je deodorant bijna op is. Met een roller stond ik nog wel eens te schudden en het kogeltje te rollen om te kijken of er nog iets uit kwam. Bij een blikje kun je gewoon letterlijk zien wanneer de bodem in zicht komt en het dus weer tijd wordt om een nieuwe te bestellen. En dat ga ik zeker doen want Me Love ‘We love the planet’. Lovely lavender is mijn favoriete geur, maar Original Orange vind ik ook wel lekker fris wakker worden...Er is ook een sensitive variant die zeer geschikt is voor diegene die snel irritatie krijgen.