Gebufferde vitamine C | Vitakruid
Vitakruid - Gebufferde Vitamine C
0 Review | Review toevoegen
Vitakruid - Gebufferde Vitamine CĀ  Hoge dosering vitamine C als calcium/magnesium ascorbaat Antioxidanten mangaan, zink en koper Vegan
ā‚¬Ā 49,90

Voorraad : 0

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Vitakruid - Gebufferde Vitamine C 

  • Hoge dosering vitamine C als calcium/magnesium ascorbaat
  • Antioxidanten mangaan, zink en koper
  • Vegan

Hoge dosering vitamine C als calcium/magnesium ascorbaat.

Een onoverkoombaar probleem van dit nutriënt; we zijn zelf niet in staat de vitamine te produceren. Hierdoor zijn we volkomen aangewezen op ons voedingspatroon voor een toereikend vitamine C gehalte. Vooral in ons huidige drukke bestaan schiet het eten van voldoende groente en fruit, de voornaamste bron van vitamine C, er soms nog wel is bij in. Dan kan het nemen van een goed supplement een welkome aanvulling zijn. Vitamine C in de vorm calcium/magnesium ascorbaat is een goed opneembare en biologisch beschikbare vorm. 

De antioxidanten mangaan, zink en koper
In de Gebufferde Vitamine C formule hebben we tevens de sporenelementen mangaan, zink en koper opgenomen. Dit zijn zogenoemde superoxidedismutase enzymen, ook wel SOD genoemd. Deze oxidanten ontstaan bij de oxidatie in de mitochondria, het energiecentrum van onze cellen. 

Turbo voor de overige ingrediënten OPC
OPC wordt vaak als los supplement ingezet. In deze formule is eenzelfde hoeveelheid als in dergelijke preparaten aanwezig voor een gunstigere prijs. De voornaamste reden dat we dit druivenpitextract in de Gebufferde Vitamine C hebben opgenomen is haar vermogen om de werking van andere nutriënten in de formule te ondersteunen. Het nutriënt fungeert als een soort turbo!

De krachtige nutriënten L-glutathion en quercetine
Quercetine is een uit planten afkomstige flavonol, die we in de natuur meestal samen met vitamine C aantreffen. Deze natuurlijke kleurstof komt wijdverspreid voor in het plantenrijk en daarmee ook in voeding. Vooral in de buitenschil van rode uien vinden we grote hoeveelheden quercetine.

In deze Gebufferde Vitamine C is deze flavonol samen met L-glutathion opgenomen. Dit is een tri peptide (verbinding van drie aminozuren), die door het lichaam in de lever kan worden aangemaakt uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Samen zorgen quercetine en l-glutathion voor een optimaal synergetisch effect!

Vitamine C, koper en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
Vitamine C, koper, zink en mangaan zijn antioxidanten die een bijdrage leveren bij het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels helpen beschermen
Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E en brengt deze weer in actieve vorm
Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
Koper ondersteunt het ijzertransport in ons lichaam
Mangaan is goed voor de botaanmaak
Calcium en magnesium zijn goed voor het celdelingsproces en zenuwstelsel

Samenstelling per dosering (1 vega capsule)    RI*

Vitamine C (calcium / magnesiumascorbaat)    711 mg    899%
Calcium (ascorbaat)    40 mg    5%
Koper (gluconaat)    0,7 mg    70%
Magnesium (ascorbaat)    40 mg    8%
Mangaan (citraat)    1,5 mg    75%
Zink (citraat)    7 mg    70%
L-Glutathion (gereduceerd)    7 mg    **
OPC (druivenpitextract 95%)    40 mg    **
Quercetine    10 mg    **

* Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld

Gebruik:

Neem 1 tot 4 capsules per dag bij voorkeur voor of tijdens de maaltijd in. 

Ingrediënten:

Calcium (L-ascorbaat), Magnesium (L-ascorbaat), hypromellose (capsule), OPC (druivenpit extract), Zink (citraat), Quercetine, magnesium stearaat (anti-klontermiddel), L-Glutathion, Mangaan (citraat), Koper (gluconaat), silicium dioxide (vulstof).  

Inhoud: 150 vegacapsules

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.