Top

Verantwoord in de zon

Zo voorkom je een rooie kop (en rimpels!)

 

Gepubliceerd op: 20-06-2016
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Als de zon in het voorjaar weer begint met schijnen ben ik altijd éxtra blij dat ik eigen baas ben. Ik begin de ochtend met het eten van mijn bakje havermout in de tuin. Zonnetje in mijn gezicht, hondje aan mijn voeten.
Als mijn bakje leeg is, blijf ik nog even in de tuin om een boek of artikel te lezen of telefoontjes te plegen. Al het ‘werk’ waar ik geen computer voor nodig heb. Maar om 12 uur ga ik onherroepelijk naar binnen: tussen 12 en 3 uur blijf ik uit de zon.Zonnecrème SPF30 van Green Energy Organics
Voordat ik achter mijn computer kruip, doe ik even een greep in de koelkast: daar staat mijn skin repair gel van PHB Ethical Beauty. Deze heerlijke verkoelende gel op basis van Aloë Vera en Lavendel kalmeert de huid die is blootgesteld aan de zon en stimuleert celvernieuwing.

Verantwoord in de zon

Nu het voorjaar heeft plaatsgemaakt voor de zomer zit ik nog maar heel kort in de zon, hoogstens een uurtje in de ochtend, en zeker niet zonder me eerst goed in te smeren. Mijn favoriete zonnebrandcrème is die van Green Energy Organics.
Gezichtscrème met hogere factor zonder witwaasIk koop elk jaar een klein flesje met een hoge factor, die gebruik ik dan voor mijn gezicht. Het (halfvolle) flesje van het jaar daarvóór gebruik ik voor de rest van mijn lichaam. Na een jaar kan de factor namelijk een beetje teruglopen.
Voor mijn vakantie naar Gambia leek het me echter verstandig om toch nog een tube met factor 50 mee te nemen. Ik koos voor BioSolis, een zeer betaalbaar merk, waarvan ik ook al de Aftersun lotion in huis had. Factor 50 smeert minder makkelijk uit dan zonnebrand met factor 30 maar als je een boottocht gaat maken Verkoelende en verzorgende huidgel met Aloë Veraover een rivier in Noord-Afrika dan is zo’n hoge factor zeker geen overbodige luxe. Ik kan dan ook opgelucht melden dat ik níet verbrand ben.
Omdat ik tijdens mijn vakantie zo veel mogelijk in de schaduw ben gebleven had ik mijn Skin Repair Gel niet nodig voor mijn gezicht. En dat kwam goed uit, want wat blijkt... het is ook héél fijn om die gel op jeukende muggenbulten te smeren....

Kim met de skin repair gel