0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Waarom deodorant niet veilig zou zijn....

Gepubliceerd op: 13-11-2015
Deze blog is geschreven door: Cora BraasAluminiumvrije deodorant veiliger?


Nu een blog over deodorant omdat ik veel vragen hierover krijg. Want is deodorant nou tekstschadelijk voor je of niet, is aluminium kankerverwekkend en krijg je er borstkanker van? Welke deodorant is veilig? Waarom ruik ik zo?

Als je naar zweet ruik kan dit door twee oorzaken komen. Door de bacteriën op je huid die het zweetvocht en afvalstoffen omzetten in andere zweetlucht ruikende stoffen. Maar ook voeding heeft hier invloed op. Denk aan knoflook, uien, alcohol en sterke kruiden. Deze geuren kunnen ook terugkomen in de geur van je zweet.
  • Als de bacteriën de oorzaak zijn: dan kun je een deodorant gebruiken die de bacteriën aanpakt waardoor je niet meer vies ruikt. En uiteraard is goede hygiëne van belang, dus dagelijks goed wassen.
  • Als voeding de oorzaak is: drink veel water om de geur te minimaliseren.
In de meeste reguliere deodorant zit het actieve ingrediënt aluminium of een afgeleide hiervan b.v. aluminium-sulfate. Aluminium zorgt ervoor dat de deodorant geabsorbeerd wordt door de huid. Dit heeft ook een uitstekende werking. Maar....aluminium is een metaal dat giftig is voor het lichaam, en zoals we weten worden stoffen op de huid opgenomen tot in de bloedbaan.

Weleda veilige aluminiumvrije deodorant sprayEr wordt al jaren onderzoek gedaan naar het effect van aluminiumverbindingen in deodorant. Wetenschappers zijn het erover eens dat door het gebruik van deodorant met het ingrediënt aluminium de kans op het krijgen van Alzheimer vergroot. Deze conclusie komt voort uit onderzoeken waarbij door autopsies hoge concentraties aluminium in de hersenen waren aangetroffen bij overledenen die aan deze ziekte leden.

Je loop extra risico wanneer je spuitbussen gebruikt, want door inademing wordt aluminium nog gemakkelijker opgenomen en bereikt het sneller de hersenen.

Aluminium komt overigens niet alleen in het lichaam door deodorant maar krijg je ook binnen via het drinken uit blikjes, aluminium pannen waarin gekookt wordt en in overige cosmetica waar aluminium in zit.tekst

Het ontstaan van borstkanker wordt ook steeds vaker in verband gebracht met aluminium bevattende deodorant. In 2004 zijn al onderzoeken gedaan door Dabre waaruit bleek dat bestanddelen van parabenen en aluminium chloorhydraat borstkanker kunnen veroorzaken. Het zou gevonden zijn in tumoren en het zou ook zijn toegenomen sinds we meer deodorant zijn gaan gebruiken in de jaren 70. KWF wil deze berichten niet ondersteunen.

Je kunt ook snel uitslag of irritatie krijgen van een deodorant waarvan de ingrediënten niet van natuurlijke oorsprong komen. Dus kun je beter kiezen voor een veilige deodorant.

De verkleuring in kleding komt door de bacteriën en het zout in het zweet in combinatie met deodorant, waardoor een chemische reactie ontstaat.


Toch een reden om eens na te denken over de deodorant die jij gebruikt. Welke ingrediënten staan er op de verpakking?

tekst
Gelukkig is er heel veel keuze in een goede werkzame en veilige deodorant. Tegenwoordig kun je ze krijgen in allerlei varianten. In spray, roll-on, crème, poeder, parfumvrij, met geur van etherische oliën en er zijn zelfs sticks. Zelfs voor hippe meiden en mannen zijn leuke varianten. Het merk "Salt of the earth" heeft ook een voeten deodorant in haar assortiment.

Veilige merken:
Veilige aluminiumvrije roll-on deodorant lavera

Kijk eens bij ons in de webshop, keuze genoeg in natuurlijke deodorants.