0
0
Winkelwagen
€ 0,00

Dierproefvrij


Proefdiervrije Cosmetica

2013 Het Europees verbod is een feit!

Het Europese test- en handelsverbod op dieren geteste cosmetica is vanaf 11 maart 2013 een feit! Dat betekent dat alle cosmetica die in de winkel ligt vanaf deze datum voldoet aan de criteria van proefdiervrije cosmetica.
Op 11 maart 2009 ging het gedeeltelijke Europese test- en handelsverbod voor dieren geteste cosmetica in. Al heel snel waren tien van de dertien vereiste veiligheidstesten proefdiervrij. Geen leuke testen, omdat proefdieren werden blootgesteld aan giftige en kankerverwekkende stoffen. Met het nieuwe Europese test- en handelsverbod van 2013 zijn ook de drie overgebleven testen in de ban gegaan.

Maar......er is ook een andere kant die we niet mogen vergeten!
Proefdiervrij had jaren de handige dierproefvrije cosmetica lijst, die je nog steeds kunt bekijken op hun site. Alleen is Proefdiervrij eerder dit jaar gestopt met het onderhouden van deze lijst, omdat volgens Proefdiervrij alle cosmetica merken in de EU nu dierproefvrij zijn.

Dit is in mijn ogen niet helemaal juist, wat betreft het verbod op dierproeven voor cosmetica in de EU hebben ze natuurlijk gelijk.  Maar de grote cosmetica fabrikanten testen nog steeds op dieren in Amerika en Azië. Dus deze fabrikanten zijn niet dierproefvrij. De strijd tegen dierproeven op cosmetica is hierdoor nog lang niet afgelopen, maar Proefdiervrij heeft besloten zich niet meer op cosmetica te richten. Het is natuurlijk wel fantastisch wat ze allemaal hebben gedaan met hun inzet tegen de dierproeven, alle respect. Maar de dierproefvrije lijst is niet meer betrouwbaar omdat hij niet meer wordt bijgewerkt, en omdat Proefdiervrij de bedrijven niet meer controleert welke in China verkopen. Er kunnen dus merken in de lijst staan die niet dierproefvrij zijn.

Klik hier voor de site van dierproefvrij.

Leaping Bunny

Leaping Bunny is heel streng in de dierproefvrije certificering. Een gecertificeerd bedrijf & producten moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Mag niet op dieren testen en deze ook niet laten uitvoeren door derden
  • Mag hun cosmetica niet in China verkopen vanwege de verplichte dierproeven daar tenzij deze wet verandert.
  • Het bedrijf moet zich jaarlijks opnieuw laten beoordelen
  • Het bedrijf moet zich houden aan een “fixed cut-off date”                                             Ingrediënten mogen niet worden ingekocht van leveranciers die op dieren testen, bedrijven keren zich vrijwillig af van dierproeven in alle productiefasen.

Deze eisen moet het bedrijf ook aan kunnen tonen, door bijvoorbeeld informatie over alle ingrediënten die ze gebruiken openbaar te maken en hun leveranciers te laten controleren door Leaping Bunny. Daarnaast gaan ze ook een soort “contract” aan waar in staat dat ze in de toekomst niet op dieren zullen testen.

Resultaat: 100% gegarandeerd dierproefvrij.

Klik hier voor de site Leaping Bunny Go Cruelty free.(Engelstalig)
Klik hier voor de eisen van Leaping Bunny (Engelstalig)
Klik hier voor de facebookpagina.

PETA

Klik hier voor de site van PETA
Klik hier voor de site van PETA Nederland.Klik hier voor de site van de dierenbescherming.
 

PROEFKONEEN

Dit is een informatief keurmerk van Stichting Proefdiervrij. Het logo garandeert dat er voor de bestanddelen van cosmetica geen dierproeven zijn uitgevoerd. Producenten die het proefkoneen logo voeren verklaren geen dierproeven meer te doen voor ingrediënten of het eindproduct.

Klik hier voor de site van Proefkoneen.Weergave: