Top

Favoriete haarverzorging

Het zit goed en het ruikt lekker

 

Gepubliceerd op: 29-06-2017
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Mijn moeder zou nooit van haar leven de deur uit zijn gegaan zonder make-up op. Zelf ben ik daar wat makkelijker in. Meestal doe ik nog wel even lippenstift op, zelfs als ik ga sporten, maar dat is het dan wel. Heb ik een afspraak met iemand, of ga ik uit, dan pas komen de poeders en de kwastjes om de hoek kijken. Maar meestal houd ik het dus naturel en ik durf zo ook prima de deur uit.
Leave in conditioner spray kokosEr is alleen één ding waar ik heel ‘ijdel’ in ben: ik ga niet met vet haar de straat op.
Als het om mijn haar gaat heb ik zo mijn standaarden. En dat geldt ook voor mijn shampoo. Hij moet geschikt zijn voor droog haar, maar niet mijn wortels vet maken.
Toen ik op zoek was naar een fijn merk mocht ik er van Cora van Bio Amable een aantal proberen. Die van Green Energy Organics: Le Rituel Extra Doux stak er met kop en schouders bovenuit. Hij is speciaal voor krullend haar, ruikt heerlijk en is niet te vet. Daarnaast zit ie ook nog eens in een hele mooie, luxe, verpakking die doet vermoeden dat ie pittig aan de prijs is, maar dat is Shampoo extra doux voor droog en krullend haarhelemaal niet zo.
Ik gebruik ‘m in combinatie met een andere favoriet: de Spray Conditioner van Urtekram. Deze ruikt ook al zo lekker: naar kokosnoot. Het fijne van een leave-in conditioner vind ik dat je deze zowel op droog als op nat haar kunt gebruiken en dat hij daarom ook pluishaar goed tegengaat. Ook kan ik de ‘springhaartjes’ die nog om mijn hoofd dwarrelen nadat ik een staart in mijn haar heb gemaakt tegen mijn hoofd aan ‘plakken’ door er een beetje conditioner op te spuiten.
De Spray Conditioner Coconut maakt mijn haar helemaal niet zwaar, dus mijn krullen blijven vrolijk springen terwijl ze extra lekker ruiken. Zo kan ik me in het openbaar vertonen....