0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Wat krijg jij binnen via een lippenbalsem?

Wees bewust wat je op je lippen smeert


Gepubliceerd op: 26-09-2017
Deze blog is geschreven door: Cora Braas

In de krant stond vanmorgen dat de Belgische consumentenbond in 15 van de 21 geteste lippenbalsems mogelijk schadelijke stoffen heeft aangetroffen. Omdat het nu wat frisser wordt buiten en de herfst voor de deur staat wordt het gebruik van lippenbalsem weer groter. Schrale, droge lippen worden verzorgt door een lippenbalsem. Maar wat smeer je nou eigenlijk?

Gevaarlijke stoffen in lippenbalsem?


De stoffen: MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons). ,,Over deze stoffen weten ze het fijne nog niet, maar er zijn sterke vermoedens dat MOAH mogelijk kankerverwekkend zijn en dat MOSH zich opstapelt in de organen en gezwellen kan vormen in lymfeklieren, lever en milt’’, waarschuwt de consumentenorganisatie in diverse Belgische media!

Deze stoffen worden niet vermeld als ingrediënt: niet op de verpakking of in de bijsluiter. In 2016 publiceerde een Noorse consumentenorganisatie een onderzoek waaruit bleek dat 40 van de 50 lippenbalsems schadelijke stoffen bevatten, zoals stoffen die de hormonen ontregelen.

De veel gebruikte lippenbalsems van de merken Labello en Blistex zijn ook niet oke. Ook het zo onschuldig lijkende vaseline niet.

Producten op de huid worden via de huid in de bloedbaan opgenomen. Via de lippen krijg je het naar binnen via eten, drinken en contact met de tong.


Crazy rumors veilige lippenbalsems

Gelukkig zijn er ook merken die veilig te gebruiken zijn, en die door de test zijn goedgekeurd. Bio Amable heeft dan ook een mooi assortiment, en heel betaalbaar ook nog. En dan ook de keuze met of zonder smaakje of tintje. Uiteraard ook neutrale lippenbalsems.