filter_list

Filter

0
Onbeperkt

INCI - Ingrediëntenlijst

Hieronder vind je de veel voorkomende INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) namen die je tegen kunt komen in natuurlijke en biologische cosmetica en lichaamsverzorging op alfabetische volgorde.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 

Informatie over etiketten lezen:

Fabrikanten zijn verplicht om alle ingrediënten in cosmeticaproducten te vermelden. In Europa gebeurt dat door middel van INCI-namen. De namen zijn ontleed aan het Engels. Voor planten, vruchten en bloemen worden de wetenschappelijke Latijnse namen gebruikt.
 
Het ingrediënt waar het meeste van in het product zit staat bovenaan, onderaan staan de ingrediënten in willekeurige volgorde wanneer er minder dan één procent van in zit. Wat de exacte doseringen zijn weten wij als consument helaas niet. Als je dus licht-allergisch bent voor een bepaalde stof en je ziet dat er maar weinig van in het product aanwezig is omdat het onderaan staat, durf je het misschien eerder uit te proberen. Als deze stof als één van de eerst staat vermeld dan kun je het beter laten staan!

Net zoals bij voeding waar je wel eens: "kan sporen van noten bevatten" leest, staat er ook op cosmetica en lichaamsverzorging wel eens: "May contain.....", of ± ......, of "kan ..... bevatten". Als er een lijn wordt uitgebracht met veel kleuren kan dit wel eens voorkomen, omdat de fabrikant zo in één keer klaar is met zijn etiket.

CI-nummer ofwel Colour Index

Zijn kleurstoffen met nummers aangeduid, bijvoorbeeld CI 77007 of CI 75810. Dit geldt niet voor haarkleurstoffen.

Houdbaarheid

Dit potje is het symbool met de vermelding 12m. Dit kan variëren met andere houdbaarheid bijvoorbeeld 24m. Dit betekent dat het product waar dit symbool op staat na het openen nog 12 maanden gebruikt kan worden, zonder dat de kwaliteit verminderd. 
Weergave: