0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Detoxen

Detoxen


Gepubliceerd op: 15-01-2017
Deze blog is geschreven door: Cora Braas


De kop is eraf, het nieuwe jaar is al weer flink van start en de nieuwjaarsborrels zijn achter de rug. Tijd om eens lief te zijn voor je lijf. Misschien ben je dat altijd al, maar als ik naar mezelf kijk......heb ik in december toch meer alcohol gedronken, gevuld speculaas gegeten, genoten van lekkere hapjes en een overdadig kerstdiner. Voor mij is de maand januari altijd tijd voor bezinning. Ik begin zelf al op 1 januari, geen koffie, alcohol en suiker en hou dit vol tot 1 februari. Dan gun ik mezelf weer een biologische rode wijn zo nu en dan. Koffie laat ik nog even voor wat het is. Maar suiker blijf ik wel bannen. Verder probeer ik veel fruit en rauwkost te nemen en vooral gezond te eten.

Producten ter ondersteuning bij het detoxen


Je kunt het ontgiften ondersteunen door kruidenthee te drinken en de detox thee van Pukka Heerlijk, en zorgt er ook voor je afvalstoffen kwijt te raken. De eerste week had ik behoorlijk last van hoofdpijn en was soms misselijk. Je zult dan snel willen stoppen, maar het is een teken dat het detoxen toch echt nodig is. Deze symptomen horen er helemaal bij. Je lichaam is bezig met ontgiften en kan zelfs zere gewrichten veroorzaken. Allemaal tijdelijk, en het is nodig veel te drinken om de afvalstoffen af te voeren. Daarna komt de beloning, je voelt je weer energiek, helder en fris. Daar doe ik het dus zeker voor, het is het waard.

Zorg voor voldoende beweging, je raakt je gifstoffen ook kwijt via zweet en adem dus sporten en bewegen is super. 

Detoxen doe je niet alleen met voeding, je kunt ook je beautycase eens detoxen en alle tekstproducten eens onder de loep nemen. Kijk eens wat voor ingrediënten in de producten zitten. Paraffine, parabenen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, SLS, siliconen, PEG’s, GMO’s of phtalaten kun je beter niet op je huid hebben. Alles wat je op je huid smeert, dat komt uit eindelijk via je huid je bloedbaan in. Alle reguliere producten zijn te vervangen voor gezondere alternatieven, die je in onze webshop kunt vinden.

Detox down under


Ook reguliere tampons, maandverband, inlegkruisjes, kraamverband en incontinentieverband bevatten toxische stoffen. Gebruik liever zuivere biologisch katoenen producten. Er is genoeg op de markt, denk aan de volgende merken: Yoni, Natracare en Cottons.

yoni natuurlijke gifvrije tampons en maandverband biologisch katoen