Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de ā‚¬ 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Elk keurmerk heeft een eigen richtlijn met toegelaten grondstoffen en ingrediënten. Maar ook verwerkingsmethodes worden erin meegenomen en het percentage natuurlijke en biologische ingrediënten
 
Er zijn producenten die zeggen dat hun producten natuurlijk zijn. Om dit te kunnen achterhalen zijn er keurmerken gekomen. Hieronder alle keurmerken op alfabetische volgorde.

AB - Agriculture Biologique FR

Het AB-keurmerk is van het Franse landbouw ministerie, en wordt toegekend op producten welke minstens 95% bestanddelen bevatten van biologische landbouw. Het betreft landbouwproducten en voedingswaren. Er zijn wel bepaalde eisen waaraan producten moeten voldoen.

 • De producten moeten geproduceerd zijn op Europees grondgebied (tenzij dat wegens natuurlijke redenen niet mogelijk is of dat er onvoldoende hoeveelheid beschikbaar is)
 • Import van buiten Europese grondgebied is slechts mogelijk mits totale traceerbaarheid en opname in een positieve lijst.

BDIH Duits

BDIH is een vereniging van de Duitse commerciële en industriële onderneming voor lichaamsverzorging, geneesmiddelen, dieet-, gezondheids- en reformproducten. BDIH is gecreëerd in 1951 en staat voor Bond Duitse Industrie en Handelsonderneming. BDIH heeft strenge normen vastgesteld.
De cosmetische producten worden door onafhankelijke instituten gekeurd. Voor de plantaardige bestanddelen is de voorkeur naar biologische teelt als de bestanddelen in voldoende hoeveelheid beschikbaar zijn.

BDIH houdt ook rekening met de milieueffecten voor de inkoop van grondstoffen, het productieproces, hoe de ingrediënten zijn verwerkt, genetische modificatie en de verwachtingen van de consument.

Hier een overzicht van de eisen:

 • Ingrediënten zijn 100% natuurlijk of natuur identiek, nagemaakte ingrediënten zijn ook toegestaan. Natuur identieke conserveermiddelen die toegestaan zijn: benzoaten, salicylzuur, sorbinezuur, benzylalcohol.
 • Biologische ingrediënten zijn een pré maar niet verplicht.
 • Het keurmerk verbiedt testen op dieren en het gebruik van bestanddelen afkomstig van dode dieren. Ingrediënten van levende dieren zijn wel toegestaan dus niet alle producten zijn Vegan. Dierproeven zijn niet toegestaan, maar….bedrijven mogen wel ingrediënten gebruiken die via derde partijen op dieren zijn getest.

Ingrediënten die niet zijn toegestaan: synthetische kleurstoffen, synthetisch parfum, silicone, bijproducten van petroleum, geëthoxyleerde grondstoffen, GMO’s en minerale olie. Anorganische grondstoffen en zouten uit mineralen is globaal toegestaan.

Lees hier meer over de eisen (Duitstalig)

Biologisch EU

Sinds 1 juli 2010 is het verplicht om het EU keurmerk op verpakkingen van biologische producten uit alle EU landen te hebben.

 • De producten zijn geproduceerd met respect voor de natuur en dier.
 • Er is geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en preventieve antibiotica. 

Canada Organic

Lees hier de site van Canada Organic.
 

Certified Organic New Zealand

Gecertificeerde organische huidverzorging, producten met de meest zuivere en pure ingrediënten die op onze aarde voorkomen. Antipodes is voorstander van het gebruik van grondstoffen die duurzaam op gecertificeerde biologische Nieuw-Zeelandse kwekerijen zijn geteeld. 
 
Antipodes producten zijn biologisch gecertificeerd door het onafhankelijke overheidsorgaan AsureQuality Ltd, het toonaangevende orgaan voor voeding en bio-veiligheid op het zuidelijk halfrond. Het handhaaft de strengste wereldwijd biologische normen: 
 • 100% natuurlijke ingrediënten 
 • 70 tot 95 % van deze natuurlijke ingrediënten moeten gecertificeerd biologisch zijn
 • Overige ingrediënten worden beheerd door strenge internationale criteria. 
De andere waardevolle natuurlijke ingrediënten in de Antipodes lijn zijn zeer schoon en zuiver, door het alleengebruik van hoogwaardige grondstoffen met lage of geen residu component.

CosméBio FR

CosméBio is in samenwerking met Ecocert ontwikkeld, en is opgericht in 2002. Het label is op meer dan 95% van de verpakkingen van biologische cosmetische producten op de Franse markt vertegenwoordigd.
CosméBio heeft twee labels: blauw en groen.

Eisen bij het blauwe label:

De producten zijn voor minimaal 50% van de biologische ingrediënten op de totale ingrediënten afkomstig van planten (dus met uitzondering van water) en een minimum van 5% van het totaal moet biologisch zijn.

Eisen bij het groene label:

De producten moeten voor minimaal 95% (met uitzondering van water) biologisch zijn en minimaal 10% van het totaal moet organisch zijn.

 • Er wordt een minimum of zelfs een verwaarloosbare hoeveelheid  van 5% synthetische producten toegestaan die nog beschikbaar zijn in natuurlijke vorm.
 • Synthetische conserveermiddelen zoals parabenen,  petrochemische producten (paraffine, silicium, PEG), GGO (genetisch gemodificeerde organismen), siliconen, parfums en ioniserende behandelingen zijn niet toegestaan.
 • De natuur moet volledig gerespecteerd worden ten aanzien van de balans van het ecosysteem.
 • Dierproeven zijn niet toegestaan.
 • De werkwijze voor het verkrijgen van ingrediënten moeten niet vervuilend zijn.
 • Al het verpakkingsmateriaal moet biologisch afbreekbaar of recyclebaar zijn.
 • De consument moet kunnen beschikken over de volledige informatie van de gebruikte ingrediënten en alle stadia van de productie tot en met het eindproduct.
 • Het percentage van natuurlijke ingrediënten en het percentage van biologische natuurlijke ingrediënten moeten duidelijk worden vermeld op alle gecertificeerde producten en verpakkingen moeten worden voorzien van biologische of milieuvriendelijke logo's.

Klik hier voor de site van CosméBio.

Ecocert FR

Dit keurmerk is opgericht in 1991 en mag alleen gevoerd worden door merken waarvan hun producten voldoen aan de strengste eisen op het gebied van onderzochte en goedgekeurde ingrediënten voor hun cosmetica. Zij dienen zich te houden aan alle geldende regels als HACCP, arbo regels etc.

Het is een controle- en certificeringsorganisatie die richtlijnen voor natuurcosmetica opstelt en de navolging ervan controleert in 80 landen.

Eisen voor het Ecocert kenmerk:

 • Alle producten en ingrediënten moeten voor het grootste deel van biologische oorsprong zijn. Biologische landbouw is een teeltwijze met respect voor de natuur, waterbronnen, biodiversiteit en waarbij het gebruik van genetisch gemodificeerde grondstoffen is uitgesloten.
 • Sociale omstandigheden en milieukwesties zijn nauw met elkaar verbonden. EcoCert is een organisatie die zich daarvan volledig bewust en probeert daarin een leidinggevende rol te spelen.
 • Gebruik van genetisch gemodificeerde grondstoffen is uitgesloten.
 • Voor natuurcosmetica volgens EcoCert worden alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt, zoals plantaardige oliën, vetten, wassen, kruiden extracten, essentiële etherische oliën.

Klik hier voor de site van Ecocert.
Klik hier voor pdf.

Icada

ICADA staat voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica en is strenger dan BDIH, Cosmos en Natrue. 80% van het assortiment (in tegenstelling tot 70% bij Natrue en 60% bij de BDIH) moet voldoen aan de natuurlijkheidseisen.

ICADA eist van de fabrikant om het gehele assortiment uitsluitend samen te stellen uit 100% natuurlijke ingrediënten. Het is dus niet mogelijk om als fabrikant een tweede productlijn te produceren die niet of  minder natuurzuiver is of waar wel op dieren getest wordt.

Product en bedrijf worden dus als één gezien, dienen aan de strengste eisen te voldoen en worden gecontroleerd door een onafhankelijke instituut.

Klik hier voor de site van Icada.

ICEA Italiaans

Het merk Green Energy Organics staat onder toezicht van het keurmerk ICEA.
Klik hier om naar de ICEA site te gaan.

IFRA 

IFRA (International Fragrance Association) richtlijnen richtlijnen vormen wereldwijd de standaard voor risicobeheersing en het veilige gebruik van parfum ingrediënten in de aroma industrie.

De richtlijnen zijn onderdeel van de 'IFRA Code of Practice' en zijn gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk expert panel. Het panel bestaat uit gerennommeerde internationale experts op het gebied van toxicologie, farmacologie en dermatologie. Zij bekijken of een aroma geen gevaar vormt voor de gezondheid van gebruikers.

De RIFM  (Research Institute for Fragrance Materials) is de wetenschappelijke tak van de IFRA en is verantwoordelijk voor het aanleveren van informatie over de veiligheid van materialen.

NaTrue Internationaal

NaTrue is het strengste en eerste wereldwijde keurmerk voor natuurlijke en biologische huidverzorging. De naam is een samensmelting van de woorden: Nature en True. Dit label is ontwikkeld door een groep bekende producenten van natuurlijke cosmetica waaronder Lavera. Elk product is met sterren aangegeven welke ingrediënten zijn toegestaan. De vereisten van zeep zijn anders dan die voor parfum en deodorant.

NaTrue hanteert een systeem met 3 categorieën in vorm van sterren.

 • 1* Staat voor 100% natuurlijke ingrediënten.
 • 2** Staat voor 100% natuurlijke ingrediënten met min. 70% biologische ingrediëntenen/of van gecontroleerde wildpluk.
 • 3*** Staat voor 100% natuurlijke ingrediënten met min. 95% biologische ingrediënten.

Water is bij veel producten het balangrijkste ingrediënt zoals douchegels of shampoos. En water kan nooit van biologische kwaliteit zijn, daarom hebben deze producten altijd het Natrue label met 1*, ook al is het grootste deel van de andere ingrediënten van biologische kwaliteit.
Natrue is tegen dierproeven maar deze zijn wel toegestaan wanneer de wet dit verplicht.

Klik hier voor de site van NaTrue.

Klik hier voor meer info.

NSF National Sanitation Foundation

Klik hier voor de site van NSF.

Organic Bamboo Foundation

Klik hier voor de site van de Organic Bamboo Foundation

 

Oregon Tilth Certified Organic (OTCO)

Klik hier voor de site van de Oregon Tilth Certified Organic OTCO.


Soil Association UK

Soil Association is een keurmerk uit de UK en heeft in 2002 een standaard voor gezondheids- en cosmeticaproducten geïntroduceerd. Consumenten en bedrijven wensten een onafhankelijk controlerende instantie die kon verifiëren dat de producten die zij kochten en verkochten werkelijk biologisch waren. Zij streven naar een wereldwijde biologische norm. 

Eisen voor dit kenmerk:

 • Een zo hoog mogelijk deel, minimaal 70% biologische ingrediënten naast een minimale bewerking van de ingrediënten.
 • Producten mogen alleen het woord biologisch gebruiken wanneer meer dan 95% van de ingrediënten biologisch zijn.
 • De ingrediënten mogen niet schadelijk zijn voor de gezondheid en ook het productieproces mag het milieu niet negatief beïnvloeden.
 • Synthetische ingrediënten zijn alleen toegestaan wanneer er geen natuurlijk alternatief is.
 • Testen op dieren is niet toegestaan tenzij de wet dit verplicht.
 • Dierlijke ingrediënten zijn toegestaan, mits deze dieren met uitsterven bedreigt zijn.
 • Alle producten krijgen een label, zodat de consument duidelijk kan zien wat voor een product hij koopt.

Klik hier voor de site van Soil Association.
Klik hier voor pdf.

USDA Verenigde Staten

USDA staat voor: United States Department of Agriculture en is uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van landbouw. Dit keurmerk garandeert dat alle gebruikte bestanddelen in het gehele productieproces voldoen aan de strenge eisen van het NOP ofwel National Organic Program.

Omdat er in de VS op dit moment nog geen standaard bestaat voor de biologische huidverzorgingsproducten, moeten ze voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als voor de biologische voeding.

Producten met het USDA keurmerk bevatten minstens 95% biologische bestanddelen. 

Klik hier voor de site van USDA.Weergave: