0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Wat geur met je doet.....

Subtiel, zacht en zoet


Gepubliceerd op: 28-07-2017
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Toen ik een jaar of 8 oud was kreeg ik van mijn oma voor kerst twee porseleinen klokjes die roken naar viooltjes. Een lieflijke geur, die in de loop der jaren in alle kerstspullen trok. Ik vind de geur van viooltjes nog steeds heel lekker en het doet me altijd aan mijn oma denken als ik het ergens ruik.
Eau ecolo Wild Violets heerlijke bloemengeurGeuren en herinneringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De geur van warme chocolademelk doet me altijd denken aan schaatsen samen met mijn vader en een bepaald zomergeurtje brengt me terug op het zeilschip van mijn eerste vakantie zonder ouders in Griekenland.
Maar net als herinneringen zijn geuren ook heel persoonlijk. Zo is er een bekend luchtje dat in een flesje zit in de vorm van een vrouwentorso, u kent het vast wel, dat heel populair is. Behalve bij mij. Ik zat ooit in een vliegtuig waarin ook een jonge vrouw zat die zich omringd had met een enorme wolk van het parfum. En ze blééf maar heen en weer lopen door het gangpad. Ik moet eerlijk bekennen dat ik steeds mijn neus dichtkneep als ze weer langs kwam dampen, want ik vind het echt niet lekker ruiken.
Het zal wel aan mij liggen.. Zo vind ik de geur van rozen ook niet lekker. Dat realiseerde ik me nog eens extra toen ik pilates-les kreeg van een lerares die sterk naar deze bloem rook. Extra vervelend: tijdens het sporten haal je nog dieper adem, dus ruik je je omgeving nog beter, zeker als de geur blijft ‘bewegen’ omdat ze door de zaal blijft lopen.
Zware parfumwolken zijn aan mij dus niet zo besteed. Wat mij betreft is een goed parfum subtiel, zodat anderen het alleen kunnen ruiken als je ze dicht bij je laat komen.
Subtiel en licht zoet zijn de biologische parfums die je bij Bio Amable kunt kopen absoluut. Zo is er een heerlijk frisse Eau Ecolo van Green Energy Organics in de geur Wild Violet (viooltjes!) en Wasparfum in een blikjeheeft Pacifica een assortiment solid parfumes. Die laatste zitten in een blikje (het lijkt een beetje op een blikje lippenbalsem) waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn, bijvoorbeeld in het vliegtuig... Mijn favoriet is ‘Mediterranean fig’.
Ik breng ‘m ’s morgens aan op mijn polsen en gedurende de dag snuif ik zo af en toe de geur weer even op, zonder dat ik in een wolk van synthetische lucht gehuld ga. En het leuke van de geurlijn van Pacifica is dat je ‘m ook laag op laag kan aanbrengen als je ‘m een keer iets sterker aanwezig wil laten zijn: badder dan eerst in douchegel ‘Mediterranean fig’, smeer je daarna in met de bodylotion uit dezelfde serie en breng dan als finishing touch het parfum aan.


Weergave: