0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Bodycream, bodylotion of bodybutter?

Te dun, te dik of precies goed...?

 

Gepubliceerd op: 08-02-2018
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff


Al zolang ik me kan herinneren heb ik een droge huid. Flink veel water drinken helpt wel iets, maar ik zag pas echt een grote verandering toen ik overstapte op biologische douchegels. Die van Sante met kokos-vanillegeur is lekker, en je doet heel lang met een flacon, maar als je jezelf eens echt wil verwennen, dan zijn de producten van Antipodes aan te raden.
Maar al zijn de producten waarmee ik me was nog zo zacht voor de huid, na het douchen moet ik me wel altijd goed insmeren. En wat dat betreft ben ik net Goudhaartje (die van die drie beren): de bodylotion of –butter moet niet te dun zijn, maar ook weer niet te dik. Als het product te dun, is krijg ik later Bodybutter Tahitian Gardenia van Pacificaop de dag alsnog last van een droge, trekkerige huid, en als het een te vettig laagje achterlaat, moet ik te lang wachten voordat ik me aan kan kleden of blijven er pluisjes van mijn kleding op mijn huid achter.
Gelukkig heeft Bio Amable een ruime keuze in bodylotions. Ik probeerde er drie uit:

  1. Dr. Bronner's - Hand & Bodylotion (fles met pompje),
  2. Pacifica - Tahitian Gardenia Bodybutter (tube)
  3. Zoya goes pretty - Cinamon Orange cream (blik)
De hand & bodylotion van Dr. Bronner's heeft een aparte (maar heel lekkere) geurcombinatie: lavendel en sinaasappel. Door het pompje doseert het gemakkelijk en de lotion smeert gemakkelijk uit. Helaas is de samenstelling voor mijn huid niet zo geschikt: na een paar uur wil ik wéér gaan smeren. Ik besluit om ‘m voortaan als handcrème te gebruiken, daar is ie voor mij wel ideaal voor.
De bodybutter van Pacifica zit in een tube, wat wel apart is omdat ik bij een butter meestal denk aan iets in een vaste vorm. Maar deze komt gemakkelijk de tube uit en smeert ook gemakkelijk uit. Oh, en hij ruikt heerlijk, maar ik ben van Pacifica niet anders gewend.
Al snel kom ik erachter dat de naam bodybutter wel degelijk terecht is: zelfs een dag later voelt mijn huid nog aan alsof ik ‘m net ingesmeerd heb (en de geur is ook subtiel blijven hangen).

De butter van Zoya met cold pressed shea butter zit in een mooi blikje (handig, want dan weet je zeker dat je het hélemaal op maakt) en ruikt naar sinaasappel en kaneel. Fris en kruidig tegelijk. Omdat het een vaste vorm heeft smeert het iets minder makkelijk uit. Je moet een beetje geduld hebben, maar het smelt op je huid. Deze butter vind ik ideaal voor in de zomer, als mijn huid iets méér nodig heeft, én voor extra droge plekken zoals mijn voeten en mijn ellebogen.

Nou, goudhaartje is eruit: voor in de zomer Pacifica en voor in de winter (en een lekkere voetmassage op z’n tijd) Zoya.