Top

Scrub je huid klaar voor de zon

Verwelkom de zon

 

Gepubliceerd op: 21-02-2018
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Sommigen vinden februari maar een saaie maand, maar ik word er vaak juist heel blij van. Hoewel het meestal de koudste maand van het jaar is, is het ook een maand waarin de zon zich weer laat zien. Niet zelden kan ik in februari, als ik een plekje uit de wind heb gevonden, mijn gezicht naar de zon draaien en mijn huid voelen opwarmen.
Februari stelt me vaak gerust: de zon is er nog. En de zomer zal ook wel weer komen.
Aan het einde van de winter kan je huid soms wat dof zijn: door uitdroging omdat de verwarming wat hoger staat of omdat je minder buiten bent geweest. Daarom is het een goed idee om een gezichtsscrub te gebruiken. Deze verwijdert dode huidcellen zodat je een frissere teint krijgt. De dode Glow baby scrubhuidcellen weerkaatsen het licht namelijk niet goed en dat kan je een futloze uitstraling geven.
Niet alleen zie je er na een scrubbeurtje lekker fris uit, het is ook nog eens goed voor de doorbloeding. In de webwinkel van Bio Amable kun je kiezen uit een aantal verschillende gezichtsscrubs. Zo zit de Hydrating Exfoliator van PHB Ethical Beauty in een handige pot. Omdat de jojobakorrels voor een milde scrub zorgen en de substantie veel aloë vera bevat, is deze zachte scrub ook geschikt voor de zomer wanneer de huid wat gevoeliger is.
De Glow Baby scrub van Pacifica zit in een tube en is op basis van walnootschil waardoor je duidelijk voelt dat er iets over je huid ‘schuurt’. Ter voorbereiding op het voorjaar gebruik ik deze scrub nu wekelijks. Daarna doe ik de Pore Refining Deep Detox mask op om het effect te versterken. En als ik dat afspoel heb ik echt het gevoel dat de wintermaanden via het afvoerputje zijn verdwenen.
Voordat ik vervolgens naar buiten ga, smeer ik me goed in met het Anti-Age serum van Green Energy Organics, dat bevat een factor 30. Wel zo verstandig, want een pas-gescrubde huid moet je extra goed beschermen.