Top

Mattisson - Keltisch Zeezout Grof (zak)

15% Korting
  • Mattisson - Keltisch Zeezout Grof (zak)
€ 4,95
4,21

Mattisson - Keltisch Zeezout Grof

  • Heeft behalve zout, ook zoet en bittertinten
  • Heeft het laagste gehalte aan natriumchloride van alle zouten
  • Rijk aan mineralen en spoorelementen

Keltisch zeezout is zeer rijk aan mineralen en spoorelementen, wat een bijzonder volle en complexe smaak geeft, dat behalve zout- ook zoet- en bittertinten bevat. Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld.

Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is afkomstig uit de Guérande, een streek in Bretagne - Frankrijk. Het wordt nog op exact dezelfde wijze gewonnen zoals de Kelten dat twee duizend jaar geleden deden.Het zeezout is ongewassen en ongeraffineerd zodat de unieke samenstelling zoveel mogelijk behouden blijft. Het zeewater wordt via een kanalensysteem binnengeleid naar de zoutwatermoerassen. Vanuit deze moerassen wordt het zoute water van het ene naar het andere ondiepe bassin geleid. Dit proces duurt ongeveer 2 weken. De bodem van de zoutmoerassen van Guérande bevatten speciale klei soorten. Het klei gaat een interactie aan met het zeewater waardoor het water iets zuurder wordt en een lager natriumchloride (NaCl) gehalte krijgt. In het laatste bassin wordt het zout aan de zon gedroogd en handmatig opgeschept. Het opscheppen gaat gefaseerd en levert verschillende producten op.

De onderste laag is het meest in contact geweest met het klei en heeft daardoor een lager NaCl-gehalte en een zachtere smaak dan alle andere zeezouten. Dankzij het lagere NaCl-gehalte is er meer ruimte voor andere mineralen en sporenelementen, wat de grijzige kleur en de grove structuur van het zout verklaart. Mattisson Celtic Sea Salt Coarse is uitermate geschikt om tijdens de bereiding van voedingsmiddelen te gebruiken. Het is verkrijgbaar in een verpakking van 400 gram en 1000 gram in een zak.

Commercieel zeezout daarintegen wordt gewonnen door een bassin vol te laten lopen met zeewater. Onder invloed van de zon verdampt het zeewater en het zout blijft over. Dit zout wordt vervolgens gewassen, geraffineerd en gedroogd, waardoor er waardevolle mineralen verloren gaan.

Inhoud: 1000 gram

Klik hier voor een overzicht van alle producten van Mattisson in de webshop Bio Amable.

 


Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 2
Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@