0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Kleur bekennen

Kleur kiezen-welke kleuren passen het beste bij jou


Gepubliceerd op: 24-01-2018
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Als je voor het eerst een beetje gaat experimenteren met make-up en je kiest voor biologische producten, dan ben je al enorm goed bezig. Niet alleen moeder natuur zal je dankbaar zijn, ook je huid blijft vrij van giftige stoffen (en een groot deel van wat je op je huid smeert wordt uiteindelijk door je lichaam opgenomen).
Maar zomaar aannemen dat make-up klassiekers als rode lippenstift en smokey eyes altijd goed zijn, is helaas niet zo verstandig. Houd rekening met de kleur van je ogen en haar en de tint van je huid bij het kiezen van make-up items.
Als je vrij bleek bent, zoals ik, en smalle lippen hebt, dan is een lichtere tint lippenstift een beter idee. Omdat ik een lichte huid met een roze ondertoon (en sproeten) heb, flatteert een lippenstift met een tikje roze of blauw-paars erin een stuk meer (ook handig: een blauwe tint in je lippenstift doet je tanden witter lijken).
Heb je een porseleinen huidje en blond haar, kies dan voor bruine eyeliner en mascara en pastelkleurige oogschaduw (lila bijvoorbeeld). Heb je donkerder haar, dan zijn aarde- en wijntinten echt iets voor jou, maar kies ze niet te Green gremstonedonker.
Heb je rood haar maar een iets getintere huid, dan vormt een rode lippenstift juist een prachtig contrast. Bij blond haar en een iets donkerdere huid is een wijnrode lippenstift erg mooi, bij een getintere huid en bruin haar staat elke kleur roze lipstick prachtig (denk fuchsia!).
En donkere huid straalt nog meer bij oranje oogschaduw en een rode tint op de lippen. En als je echt durft: wat gouden highlighter op de wangen.
Omdat ik blauw-groene ogen heb is, groen stiekem mijn favoriete kleur. Het haalt de tint van mijn ogen op en kleurt ook nog eens goed bij mijn haar (het is niet voor niets dat veel roodharigen het liefst groen dragen). Je ziet het in mijn kledingkast: de inhoud bestaat vooral uit blauw en groen en alles wat daartussen zit. Ik heb dan ook zo’n beetje alle groene tinten oogschaduw die Bio Amable verkoopt wel in huis. Mijn lievelingskleur van dit moment is Forest van PHB Ethical Beauty. Ik combineer ‘m vaak met BOHO Green, of, als het iets heftiger mag, met Green Gemstone van Lavera.
En wat is jouw all time favourite kleur?