Top

Holiday musthaves

Ik ga op vakantie en neem mee....


Gepubliceerd op: 05-06-2017
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Over een paar dagen ga ik op vakantie naar Gambia en er is een aantal producten van Bio Amable die ik echt niet kan missen op reis. Eigenlijk is het een flink aantal, maar gelukkig kun je bij veel drogisten handige reisflesjes kopen zodat je niet de hele flacon, pot of tube mee hoeft te nemen. Wel zo handig met het inpakken van je koffer ook, zo hoef je niet de avond voor vertrek in je bagage op zoek naar de gezichtsreiniger die je al had ingepakt...

Allereerst neem ik mijn crème, reiniger en tonic mee van de blauwe Hydraterende gezichtsverzorging van PHBgezichtsverzorgingslijn van PHB Ethical Beauty. Deze is speciaal voor de droge huid en dus ideaal voor gebruik in een zonnig klimaat.
Ook neem ik de Skin Repair Gel met Aloë Vera en lavendel van hetzelfde merk mee. Als ik met mijn gezicht in de zon ben geweest breng ik deze verkoelende gel royaal aan en laat het dan even intrekken. Daarna was ik mijn gezicht en doe mijn ‘blauwe’ crème op. Thuis bewaar ik de gel in de koelkast, daarmee blijft ie niet alleen langer goed, het zorgt er ook voor dat hij lekker koud is. Op mijn hotelkamer gaat ie dan ook gelijk in de minibar.
Fijne zonnecrème zonder witwaasVerder kan ik natuurlijk niet zonder goede zonnebrand. Elk voorjaar koop ik een klein flesje met een hoge factor (bijvoorbeeld die van Green Energy Organics met factor 30), die gebruik ik dan voor mijn gezicht. Het flesje van vorig jaar smeer ik dan op de rest van mijn lichaam, want in de loop van de tijd loopt een factor wat terug.
Omdat ik nu naar West-Afrika ga neem ik, zeker voor de eerste dagen, ook een flesje met factor 50 mee van Biosolis én natuurlijk een fijne aftersun.

Wat zeker ook niet in mijn koffer mag ontbreken is mijn favoriete shampoo van Green Energy Organics. Deze is ideaal voor droog haar én ruikt heel lekker. Ook neem ik de leave-in conditioner van Urtekram mee. Waarom ik zo gek ben op dit product vertel ik later nog een keer want daar raak ik niet over uitgepraat.

Tot slot neem ik nog een douchegel van Benecos mee en dat doe ik niet alleen voor mezelf. De laatste keer dat ik die meenam op reis stond de echtgenoot me aan te kijken met een blik die beter bekend is van de Gelaarsde kat van Shrek: ‘Mag ik ook deze?’ Nou, vooruit dan, maar van de bodylotion blijf je af...
Dan alleen nog een paar vrolijke kleurtjes oogschaduw, lekker verzorgende lippenstiften van Benecos, een stapel boeken, een zonnebril en wat zomerjurken en ik ben er klaar voor.
Oh ja: en een paar testertjes met gezichtsmaskers voor in het vliegtuig, want als je daar niet blijft smeren kom je gerimpeld en verkreukeld aan vanwege de droge lucht....
Tot over een poosje!
Ik ga op vakantie en neem mee