0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Boekje met alle E-Nummers
Wat zit er in uw eten? - Will Jansen & Corinne Gouget
0 Reviews | Review toevoegen

De gifgids: Wat zit er in uw eten? De onschuldige consument weet niet dat giftige ingrediënten door de autoriteiten toegestaan worden. Het bestuderen van etiketten en verpakkingen levert een.....

Standaard levertijd

1 dag

€ 9,90
€ 8,42
Prijs per 

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

De gifgids: Wat zit er in uw eten?

  • Handig formaat om in de handtas mee te nemen bij het boodschappen halen.
  • Alle E nummers en additieven staan makkelijk opgesomd dus makkelijk te vinden.
  • Deze gids helpt je gezond te eten zonder (kankerverwekkende) gifstoffen
  • Er staat een duidelijke uitleg wat de stoffen in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken
  • Groen is oké, oranje oppassen en rood absoluut vermijden!

Beschrijving:

De onschuldige consument weet niet dat giftige ingrediënten door de autoriteiten toegestaan worden. Het bestuderen van etiketten en verpakkingen levert een schat aan informatie zodra men kan opzoeken wat de toevoegingen betekenen.
In het voorwoord geeft de auteur aan verbijsterd te zijn hoe makkelijk er met de kwaliteit van eten wordt gemanipuleerd om de kleur, smaak, smeerbaarheid, versheid en houdbaarheid te beïnvloeden. Niet alle E-genummerde additieven zijn slecht. Maar voedingsmiddelen zonder E-nummers zijn niet altijd veilig. Door de kleuren groen, oranje en rood wordt direct in het boekje aangegeven hoe veilig een additief is.

Dit boekje is een bewerking van Will Jansen van het Franse gidsje van Corinne Couget.

Over Will Jansen:

Begin 2007 was Will Jansen voor een culinaire reis in Frankrijk en zag in een boekwinkel het boekje Additifs Allimentaires liggen. Hij was toen druk bezig met de Culinaire Almanak en vooral de wikkels van de kant-en-klaarmaaltijden die getest werden, hadden zijn aandacht getrokken. Op internetsites als www.aspartaam.com las hij een verontrustend verhaal over E-nummers die zonder enige terughouding aan zijn eten toegevoegd worden. Terug in het hotel begon hij het boekje te lezen. Het is geschreven door Corinne Gouget en het benoemt alle tot nu toe bekende E-nummers en hun bijwerkingen. Veertien jaar heeft Gouget onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje.
Will Jansen besloot toen de gids te vertalen voor de Nederlandse markt. Regelmatig kwam hij geschokt vertellen dat er zoutzuur, chloor of aluminium in zijn, dus ook in uw eten zit. Gewoon eten dat we nietsvermoedend bij onze goed gesorteerde supermarkt kopen. En we eten zo gezond en bewust en we kopen biologisch, maar het zit helaas echt overal in. Deze gids beschrijft alle E-nummers en hun bijwerkingen. Daar kan discussie over ontstaan, maar hoofddoel is dat mensen meer gaan nadenken over wat ze in hun mond steken.

Zeer interessant boekje wat niet in uw handtas mag ontbreken!

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.