0
Winkelwagen
€ 0,00
Varia / Blog /

Onmisbaar borsteltje

Waarom ik niet zonder dit borsteltje van Nature’s Invitation kan


Gepubliceerd op: 27-04-2017
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff


Mijn moeder had vroeger een plat, grijs borsteltje. Het lag op een plankje in de kast. Hetzelfde plankje als waar haar make-up stond (de roze lippenstift mocht ik altijd zonder vragen gebruiken, die stond mij beter dan haar, vond ze, omdat het roze beter bij mijn huidskleur paste). Het borsteltje had ooit deel uit gemaakt van een setje met een kammetje of een spiegeltje. Ze kreeg het eens cadeau van haar ouders toen die een weekend weg waren Nature's Invitation reinigingsborsteltjegeweest (naar Duitsland geloof ik). Haar zus kreeg ook zo’n setje, maar dan in het rood. Ze
wist nog dat ze het stom vond dat zij een saaiere kleur kreeg. Waar het bijbehorende kammetje (of spiegeltje) was gebleven wist ze niet meer, maar het borsteltje had ze dus al een jaar of 30. Het werd dagelijks gebruikt. Bijvoorbeeld om de opgedroogde modder van broekspijpen te borstelen. Ik weet nog precies hoe dat kietelde en dat ik het moeilijk vond om dan stil te blijven staan. Jarenlang heb ik gezocht naar precies zo’n borsteltje, maar nooit gevonden (toegegeven, ik ben er nooit voor naar Duitsland gegaan), totdat ik dit borsteltje van Nature’s Invitation in de webwinkel van Bio Amable zag. Net zo’n model, maar dan duurzamer, want het is gemaakt van beukenhout met het FSC-keurmerk in plaats van plastic. Het borsteltje is ideaal om stof en zand van mijn TOMS-schoenen af te borstelen (of opgedroogde modder van mijn broekspijpen). Ook is ie ideaal om mijn epileer apparaat mee schoon te maken. Want dat piepkleine borsteltje dat ik er ooit bij kreeg..... Tja, dat is vast wel ergens. Maar het meest gebruik ik ‘m om vuil wasgoed, dat in water heeft staan weken, ‘schoon’ te boenen voordat het in de machine gaat. Het borsteltje ligt dus ook op een vaste plek op de wasmachine. Behalve laatst. Ik heb de hele badkamer overhoop gehaald, maar kon ‘m niet vinden. Dus stuurde ik een berichtje naar Cora van Bio Amable: ‘Help, ik ben mijn borsteltje kwijt!’ De volgende dag had ik een nieuwe in huis. Die verlies ik voorlopig niet meer uit het oog. En mogen jullie raden wat ik die avond vond toen ik de wasmachine leeghaalde.... Op de site las ik trouwens dat het borsteltje oorspronkelijk bedoeld is om je haarborstel mee schoon te maken. Ik heb het geprobeerd: werkt ook uitstekend.


Kim Bergshoeff heeft haar eigen tekstbureau, Kim in de pen, en is columnist voor Crohniek en Dierenpraktijken, auteur van onder meer ‘Onbeperkt Mindful’ en ‘De canon van Haarlem’ blogger voor EcoGoodies en Bio Amable. Kim woont met echtgenoot en hond in Haarlem.