Top

Het belangrijkste dat je kunt doen voor je huid is heel simpel

Serum-smeer ‘m


Gepubliceerd op: 14-09-2017
Deze blog is geschreven door: Kim Bergshoeff

Volgende week ben ik jarig en mijn leeftijd komt nu dichter in de buurt Serum met SPF 30 van de 4 dan de 3, dus moet ik extra goed voor mijn huid zorgen, wil ik de komende jaren nog een rimpelloos bestaan leiden.
Nu las ik laatst ergens (volgens mij was het in Oprah Magazine) dat het elke dag smeren van een crème met een zonnebrandfactor het beste is dat je kunt doen voor je huid. Maar de meeste biologische gezichtsverzorging bevat geen zonnefilter en om nou elke dag, ook in de winter, gewone zonnebrandcrème op te smeren... Hoe fijn de zonnebrandproducten die ik nu heb ook zijn, het voelt toch altijd een beetje vettig.
En toen zag ik in de webwinkel van Bio Amable een serum, mét factor 30. En dat stond ook in Oprah Magazine, dat het verstandig is om een serum te gebruiken. Dat breng je na het reinigen van je gezicht aan, goed inmasseren (ik smeer ‘m ook op mijn hals want ik vermoed dat ik daar eerder rimpels ga krijgen dan in mijn gezicht, mijn oma was een groot fan van coltruien) en dan je dag- of nachtcrème aanbrengen.
Le Fluide Ecoloqique Anti-Age van Green Energy Organics bevat stamcellen van Edelweis en Acerolabessen die rijk zijn aan vitamine C en Baobab-olie die vitamina A, C, E en F bevat. Het ruikt ook lekker fris naar Baobab, een geur die me doet denken aan de verse sapjes die we tijdens de vakantie in Gambia bij het ontbijt geserveerd kregen. Een geur met een vrolijke herinnering dus, ideaal om je ochtendritueel mee te beginnen. Het serum is geschikt voor een droge huid, stimuleert het vermogen van de huid om vocht vast te houden en bestrijdt tekenen van veroudering (mede dankzij de zonbescherming).
Het geeft mijn huid een zacht en glad gevoel zonder ‘m te vet en glimmend te maken. Mijn goede voornemen voor mijn nieuwe levensjaar: smeer ‘m, dat serum.