Soft cover Aromecum
Aromecum 9e druk Softcover - Drs. Harmen Rijpkema
0 Review | Review toevoegen
Het Aromecum van Absinth tot Zonnebloem, 9e druk - Drs. Harmen Rijpkema Zeer uitgebreid en overzichtelijk boek Voor professionals, docenten, studenten en gebruikers van etherische oliën Alles

Standaard levertijd

1 dag

€ 59,95
€ 47,96

Voorraad : 7

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Het Aromecum van Absinth tot Zonnebloem, 9e druk - Drs. Harmen Rijpkema

 • Zeer uitgebreid en overzichtelijk boek
 • Voor professionals, docenten, studenten en gebruikers van etherische oliën
 • Alles over het hoe en waarom in de aromatherapie
 • Welke olie bij welke klacht......
 • Mooi naslagwerk en praktisch toepasbaar
 • Rijk geïllustreerd

Als je meer wilt weten over aromatherapie dan is het aromecum hét boek wat je moet hebben. Van professional tot enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten. In dit boek is honderden jaren kennis over aromatherapie verzameld. In deze vernieuwde, 9e druk van het Aromecum vind je meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van etherische oliën, vette plantoliën en hydrolaten. Daarnaast komen diverse thema's aan bod, zoals aromatherapie en de huid, aromatherapie en sport en nog veel meer. Dit aromatherapie boek is een naslagwerk én leesboek tegelijkertijd.

Vanaf 2004 bestaat er een opmerkelijk vademecum over aromatherapie. Er is al veel geschreven over aromatherapie, maar dit Aromecum is een waar naslagwerk en leesboek tegelijkertijd met duidelijke informatie. Een vademecum voor de professional tot enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten, die meer wil weten van het hoe en waarom van aromatherapie.

Het nieuwe, uitgebreide Aromecum is verkrijgbaar! Deze 8ste druk omvat maar liefst ruim 550 pagina’s: je vindt er meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van essentiële oliën, vette plantoliën en hydrolaten. Uiteraard is in deze 8ste druk weer een aantal oliën toegevoegd zoals Sacha inchi, Hennepzaad maar ook de CO2 oliën van Koffie en Cacao. Verder een uitgebreider hoofdstuk over inname van essentiële oliën. Dit Aromecum is een naslagwerk én leesboek tegelijkertijd. Van professional tot enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten en voor iedereen die meer wil weten van het hoe en waarom van aromatherapie!

Er worden honderden vragen beantwoord over aromatherapie en etherische oliën in dit Aromecum als:

 • Waarom is aromatherapie meer dan alleen een lekkere geur?
 • Hoe en waarom werkt dennenolie bij ontsmetting van de lucht?
 • Waarom is Lavendel zo rustgevend?
 • Wist je dat Lavendel ook sterk huid genererend is?
 • Waarom werkt een druppeltje Geraniumolie tegen zenuwpijn?
 • Welke oliën zijn bijzonder geschikt voor de huidverzorging en waarom?
 • Hoe pas ik aromatherapie toe bij bepaalde klachten?
 • Welke doseringen moet ik bij al die verschillende oliën gebruiken?
 • Waarom zou ik aromatherapie complementair moeten gebruiken bij andere therapieën? Waarom is aromatherapie zo populair in de terminale zorg (palliatieve zorg in hospices)?
 • Kan ik aromatherapie inzetten bij demente bejaarden? Wat hebben sporters aan aromatherapie?
De meest recente, wetenschappelijke bevindingen rond aromatherapie zijn in deze 8e druk verwerkt en uitgewerkt. Natuurlijk vinden de honderden jaren van empirische kennis hun beslag in dit werk. Je vindt er meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van etherische / essentiële oliën, vette plantoliën (basis oliën) en hydrolaten.

Deze 8e verbeterde en uitgebreide druk is leverbaar vanaf 20 april 2017 en ideaal voor mensen die zich willen verdiepen in de aromatherapie.

Een musthave voor aromatherapeuten, fythotherapeuten en artsen of professionele therapeuten die holistisch werken, maar ook voor schoonheidsspecialisten en pedicure's die meer willen doen met aromatherapie in hun praktijk. 

Uiteraard is in deze 9e druk weer een aantal oliën toegevoegd zoals o.a. Baobab en Cactus olie en uitbreidingen van hoofdstukken met bijvoorbeeld een extra thema als luchtzuivering. Al jaren wordt dit naslagwerk ook als een echt doe boek gebruikt door enthousiaste gebruikers van aromatherapeutische producten, door docenten en studenten. De Stichting Aromatherapie en Natuurlijke Gezondheidszorg Ontwikkeling (SANGO) geeft dit boek uit nadat er reeds monografieën verschenen over Tea Tree olie (2003) en Lavendel (2004) en Eucalyptus, Den en Pepermunt ( 2006)

Inhoud: .. pagina's

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.