Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Chocoladecake / Brownies

Deze Chocoladecake is: glutenvrij, suikervrij en lactosevrij.

Kan niet mislukken, en is heel snel gemaakt! Erg voedzaam vanwege de amandelmeel, biologische eieren en kokosmelk. Ik heb hem zelf al veel gemaakt! Voor het originele recept klik hier.

Ingrediënten:  (klik op de ingrediënten om naar de webshop te gaan)

  • 300 gram amandelmeel
  • 125 gram Arenga palmsuiker
  • 75 gram rauwe cacaopoeder
  • 1/4 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 biologische eieren
  • 250 ml kokosmelk
  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Meng dan de droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Doorroeren met een garde om de klontjes te verwijderen.
  4. Doe dan de eieren en de kokosmelk erbij en goed door roeren.
  5. Het beslag moet vrij nat zijn, net als gewoon cakebeslag.
  6. Neem een cakeblik en bekleed het met bakpapier en stort hier het beslag in, OF verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes, OF verdeel het beslag in een lage ovenschaal om er zo brownies van te snijden. (Laatste optie doe ikzelf altijd, dan neem ik ook een dubbele portie ingrediënten en heb een hele bakplaat vol!)
  7. Bak in 30 - 35 minuten gaar. Met 30 minuten blijft de binnenkant iets smeuïg, als je het langer bakt dan wordt de cake droger.
Tip: Je kunt ook nog walnoten aan het beslag toevoegen.

LET OP! De cacao is heel puur en kan een bittere noot geven. Vergelijk het niet met gewone brownies, helemaal als je gewent bent "gewoon" te snoepen dan zul je even aan de smaak moeten wennen. Wil je het niet te bitter, gebruik dan wat minder cacao en iets meer palmsuiker.

(Bron: Heleen Quantrill, Eet goed, voel je goed)


Weergave: